Festivaler i Grenland

I Grenland ligger byene Skien, Porsgrunn, Brevik og Langesund som perler på en snor. Hele sommeren er det festivaler og underholdning, hvis det ikke skjer noe i den ene byen en dag kan du være sikker på at det skjer noe i nabobyen. Fra sent i mai og ut august avløser det ene høydepunktet det andre.

– Tilbudet spenner fra de tradisjonsrike festivalene med lang fartstid til nykommere som utfordrer og byr på helt nye uttrykk og innhold, sier Kjetil Østlie i Visit Telemark. Til deg som søker en god festivalopplevelse, enten det er innen mat, musikk, teater eller kunst er vi sikre på at du finner noe du liker.

Skien Ølfestival
Skien Ølfestival

Kontakt Visit Grenland

Jeg ønsker mer informasjon om opplevelser i Grenland:

Skien Ølfestival

Festivalsommeren starter med Skien Ølfestival. På og rundt Handelstorget i Skien kommer flere bryggerier, store som små med sine øltyper. Publikum kan smake en mengde forskjellige typer. Det blir også arrangert mat og ølsmaking hvor flere bryggerimestere konkurrerer om å finne hvilket øl som passer best til de forskjellige rettene. I Skien helgen 25.-26. mai.

Solgaranti = Shantyfestivalen

Langesund Mandsangsforening inviterer kor fra mange nasjoner som fyller Langesund by med shanties, sjømennenes spesielle korsang. Seilskuter ligger på havna og barna kan bli med på sjørøvershow. Publikum kan nyte en mengde konserter fra morgen til kveld på flere scener. Det aller meste er helt gratis. God mat og drikke er naturlig tilbehør på en slik festival OG det er alltid sol. Årets Internasjonale Shantyfestival går av stabelen 1.-3. juni i Langesund.

 

Skien Live - weekend festival på Langbrygga

Skien står i begivenhetens sentrum helt i begynnelsen av sommeren. 8.-9. juni er det nemlig klart for festivalopplevelser med musikk som hovedingrediens med teater og marked på dagtid.

Skien Live i gangavstand fra sentrum finner du på Langbryggene i Hamburgskuret. Årets headlinere er Raga Rockers, Ida Maria, Oslo Ess, DiDerre og Kristian Kristensen. Fullt program finner du på skienlive.no

Porsgrunnfestivalen med nostalgi på menyen

Festivalprogrammet toppes av Nazareth med sin udødelige slager, Love Hurts og hele Norges Dance With A Stranger. I tillegg kommer blant annet Hardhaus og bandet til Åge Sten Nilsen - Ammunition. Porsgrunnfestivalen arrangeres 8.-9.juni i Rådhusamfiet midt i Porsgrunn.

Den populære festivalen er et møtested, mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa;

Konsert i Grenland

Vi er stolte av å kunne tilby et så bredt og spennende festivalprogram, sier Kjetil Østlie.

Hagefestivalen på Wrightegaarden
Hagefestivalen på Wrightegaarden

Musikkfestival med nye stjerner - Hagefestivalen

På Wrightegaarden midt i sommerbyen Langesund, er denne unge festivalen blitt større og større for hvert år. Årets Hagefestival er 3.-4. august. Hagen til Wrightegaarden blir rigget til festival med musikk fra flere scener, spennende mat, alt blir lagt til rette for to dager med både etablerte, kritikerroste og "up and coming" musikere: Seeb, Lissie, Honningbarna og Morten Abel er noen av årets artister. Se www.hagefestivalen.no for fullt program.

Til storscenen på Wrightegaarden i sommer kommer internasjonale stjerner som Ziggy Marley, Little Steven & The Disciples of Soul, Roger Hodgson fra Supertramp, The Hooters og Dr Hook. Norske toppatister som Hellbillies, Sivert Høyem, Eva Weel Skram og Bernhoft er også publikumsvinnere. Wrightegaardenkjenningene Postgirobygget, Dum Dum Boys og CC Cowboys kommer tilbake også denne sommeren. I sommerferien er det aktivitet på en av de tre scenene nesten hver dag.

Skien Live Foto: Kai Hansen

PIT - Internasjonal Teaterfestival i Porsgrunn

Grenland Friteater har i over tjue år presentert spennende internasjonale teaterforestillinger på sin egen festival, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT). I perioden 12.-16. juni blir hele bysentrum tatt i bruk, med scener innomhus og utendørs, på bakkenivå og i høyden.

– Denne populære festivalen er et møtested, både mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa. Over 25000 besøkende hvert år sier det meste om hvor interessant dette er - folk reiser lange veier for å få med seg PIT-festivalen.

Åpningskvelden med Brusteinsballet er en spektakulær gratisforestilling med høytsvevende teater, fyrverkeri og et feststemt og fullsatt rådhusamfi.

Nyhet! Se opp for Seaside Picnic Festival 

Arrangøren beskriver dette som lyd- og lyskunst i møte med det naturlige landskapet på øya. Artister og kunstnere som Svarte Greiner, Northern Drone Works og GOD69 vil bidra under festivalen. Seaside Picnic Festival arrangeres på Langøya utenfor Langesund 28.juli

Skjærgårdssang 10.-12.august

Norges største gospelfestival. Her får du mye mer enn gospel, de beste kristne artistene fra inn og utland står på scenen i denne tre dager lange, tettpakkede kristne musikkfestivalen. I år kan du blant annet oppleve Nordic Tenors, Solveig Leithaug, Arnold Børud og The Gospel Group. Skjærgårdssang arrangeres i Skjærgårdshallen i Langesund 10.-12. august.

Lattergalla - Langesund Revyfestival 17.-18. august

Her stiller fylkets beste revyer opp med sine aller beste numre for å konkurrere om heder og ære. Ca 1000 publikummere fyller opp det store festivalteltet. På Langesund Revyfestival blir det topp stemning hele helga!

Mersmak i Skien
Mersmak i Skien

Festivalføde for de matglade

Det er flere enn teater-, film- og musikkfolk som kan få sitt i Grenland i sommer. For de matglade har også mye i vente denne festivalsommeren. I Brevik har den lokale sjømannsforeninga de siste årene servert bacalao til både byens befolkning og tilreisende i det som er Europas største bacalao-festival.

– Det anslås at så mange som 15 000 ganer lar seg begeistre av denne populære fiskeretten. Vil du smake det som etter sigende er verdens beste bacalao, skjer det i Brevik lørdag 14. juli fra klokken 1100, sier Kjetil Østlie.

En av Norges største matfestivaler - Mersmak

Er du interessert i mat og drikke er matfestivalen Mersmak i Skien noe for deg. Festivalen arrangeres siste helgen i august hvert år og er en folkefest med nye smaker, mangfold av spennende produkter, opplevelser og overraskelser. Mersmak har trukket rundt 50 000 matelskere siden starten i 2008, og målet er å fremme matglede og vise mangfold av mat både fra Skien, Telemark, Norge og resten av verden. Festivalen har flere avdelinger med eget restauranttorg, økotorget, barnas torg, utmarka og mat fra hele verden.

Sommerens festivaler

Aktiviteter