Festivaler i Grenland

Fra tidlig i juni til begynnelsen av september avholdes det jevnlig store arrangementer i Grenland. Både lokalbefolkning og tilreisende nyter da et rikt utvalg kultur i flotte omgivelser.

– Vi er stolte av å kunne tilby et så bredt og spennende festivalprogram, og all erfaring viser at folk som kommer på besøk til disse drar hjem strålende fornøyde, sier reiselivssjef i Grenland Kjetil Østlie, som ber de som søker en god festivalopplevelse, enten det er innen mat, musikk, teater eller film om å sjekke ut de ulike programmene.

Hagefestivalen på Wrightegaarden
Hagefestivalen på Wrightegaarden

Kontakt Visit Grenland

Jeg ønsker mer informasjon om opplevelser i Grenland:

Gjentatte hagefest og store stjerner

Større og større år for år - Hagefestivalen

Hagefestivalen på Wrightegaarden midt i sommerbyen Langesund, er en ung festival som blir større og større år for år. Årets festival er 4. og 5. august. Hagen til Wrightegaarden blir rigget til festival med musikk fra flere scener, forskjellige mattilbud, alt blir lagt til rette for to dager med både etablerte, kritikerroste artister og en rekke spennende "up and coming" musikere. Feks Eva Weel Skram, Kråkesølv, Cezinando og Unge Ferrari. Se www.hagefestivalen.no for mer info.

Til storscenen på Wrightegaarden i sommer kommer kjente navn som John Fogerthy, The Waterboys og Raga Rockers.

Skien Live - weekend festival på Langbrygga

Skien står i begivenhetens sentrum helt i begynnelsen av sommeren. 9.-10. juni er det nemlig klart for festivalopplevelser med musikk som hovedingrediens og innslag av teater, dans, film, kunst og kortreist mat. Skien Live er en heldagsfestival med hovedvekt på barn/familie på dagtid og et voksent publikum på kveldstid.

Skien Live finner du på solsiden av byen på Skien brygge, nærmere bestemt Hamburgskuret ved siden av Tollboden. Flere artister enn noensinne med headlinere som DiDerre, Midnight Choir, Stein Torleif Bjella og Vazelina Bilopphuggers.

Shantyfestivalen

Langesund Mandsangsforening inviterer kor fra mange nasjoner som fyller Langesund by med shantykorsang, spill og dans en hel helg til ende. Seilskuter ligger på havna og sjørøverne går planken, tiden skrus tilbake i tid og en kan nyte en mengde konserter på flere scener helt gratis. God mat og drikke er naturlig tilbehør på en festival som denne.

Årets internasjonale shantyfestival går av stabelen 2.-4.juni i Langesund.

PIT - teaterfest i tyve år

Grenland Friteater har i tjue år presentert spennende internasjonale teatertropper på sin egen festival, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT). I perioden 13.-17. juni blir hele sentrum av Porsgrunn tatt i bruk, med scener både innomhus og utendørs, på bakkenivå og i høyden.

– Denne populære festivalen er et møtested, både mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa. Over 25000 besøkende hvert år sier det meste om hvor interessant dette er - folk reiser lange veier for å få med seg PIT-festivalen.

Åpningskvelden med Brusteinsballet er en spektakulær gratisforestilling med høytsvevende teater, fyrverkeri og et feststemt og fullsatt rådhusamfi.

Se programmet for PIT-festivalen 2017

Den populære festivalen er et møtested, mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa;

Konsert i Grenland

Vi er stolte av å kunne tilby et så bredt og spennende festivalprogram, sier Kjetil Østlie.

Mat

Festivalføde for de matglade

Det er flere enn teater-, film- og musikkfolk som kan få sitt i Grenland i sommer. For de matglade har også mye i vente denne festivalsommeren. I Brevik har den lokale sjømannsforeninga de siste årene servert bacalao til både byens befolkning og tilreisende i det som er Europas største bacalao-festival.

– Det anslås at så mange som 15 000 ganer lar seg begeistre av denne populære fiskeretten. Hele seks tonn bacalao ble satt til livs i fjor, og det blir fort mer i år. Det hele er lagt opp slik at hele familien kan delta, og det er en egen barnepark for de minste, forklarer reiselivssjef Østlie.

Vil du smake det som etter sigende er verdens beste bacalao, må du stille utenfor sjømannsforeningens hus på Lilletorvet, i Steensgate og i Vikingbukta lørdag 15. juli klokken 1100.

Festival som gir mersmak

Er du sulten på mer festivalmat kan matfestivalen Mersmak i Skien tilfredsstille behovet. Festivalen, som arrangeres siste helgen i august hvert år, er en folkefest med nye smaker, mangfold av spennende produkter, opplevelser og overraskelser. Mersmak har trukket rundt 50 000 matelskere siden starten i 2008, og målet er å fremme matglede og vise mangfold av mat både fra Skien, Grenland, Telemark, Norge og resten av verden. Festivalen skal gi publikum en opplevelse av nye smaker, tradisjonsmat, kortreist mat og inspirasjon til egen matlaging, sier Kjetil Østlie.

En herlig avslutning på helga blir det kjente og kjære Snipetorpmarken – da er hele den gamle bydelen i Skien fylt av salgsboder med håndverk og mat. Underholdning og kulturelle innslag.

Aktiviteter