Rauland - ved foten av Hardangervidda. Øverst i Telemark.

Rauland, fjellbygda i Telemark ved foten av Hardangervidda, har 1500 innbyggere og ligger på 700-1010 meter over havet.

Her han du fiske, ri, vandre og nyte fjellet. Eller hva med et høgfjellscruise inn til Hardangervidda?

Høgfjellscruise

Om  sommeren kan du få en unik opplevelse ombord katamaranen og rutebåten MB Fjellvåken II på Møsvatn 919 m.o.h. Her får du en smakebit av dette:

 

Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er blant de mange som formidler kulturarven vi er så stolte av.

I tillegg byr området på et fantastisk landskap og massevis av aktiviteter for både store og små.

Høstens høydepunkt

Lørdag, 7. oktober braker det løst på Rauland Høstfest. Her blir det handlegate, levende musikk og aktiviteter for store og små! Selveste turbobudeia, Bodil Nordjore blir også med på festen, så her får du garantert en herlig smaksopplevelse. Bli med på en fantastisk dag på fjellet.

Bodil Nordjore
Bodil Nordjore

Faktaboks

Jeg ønsker mer informasjon:

www.visitrauland.com

Fotturer

I Rauland ligger alt til rette for flotte fotturer i fjellet. Her kan du gå fra hytte til hytte i turistforeningen sitt nett av hytter og merkede turstier på Hardangervidda. Du kan også velge å gå kortere fotturer i nettet av merkete turstier rundt i bygdene. Turistkontoret har detaljerte kart og forslag for fotturer i området.

Se hva du kan oppleve i 360-visning

I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri.

4r

Nyt den friske lufta og den vakre utsikten mens du tar en kanotur på fjellet

6r

Aktiviteter på Raulandsfjell og Vierli

Raulandsfjell tilbyr båt-, kano- og sykkelutleie og et stort utendørs lekeområde med blant annet trampoline. I sommersesongen kan du besøke barnas seter med norske husdyr på Vierli Turistsenter. Her er også et stort lekeområde med blant annet tråkke-gocarter og hoppeslott.

Båt- og kanoutleie: Raulandsfjell leier ut båter med motor og kanoer til utflukter på Totak. Vierli leier ut robåter og kanoer til Uvatn.

Ridning: Rauland Ridesenter er et ridesenter av høy standard, med moderne staller til 30 hester. Ridesenteret er åpent hele året, og kan tilby leksjoner i ridehall og turriding i flott terreng for alle nivå og aldrer. Rauland Ridesenter skreddersyr også tilbud til grupper, firma og lignende.

rauland_2_foto_rauland-turist

Jakt og fiske

Jaktkort for småviltjakt er tilgjengelig i hovedsakelig to områder; Rauland Statsallmenning og Berunuten Vest. Brosjyren Fiskeguide for Vinje inneholder oversikt over fiskevann i Vinje kommune, og hvor du kan kjøpe fiskekort. Brosjyren er tilgjengelig på turistkontoret eller som nedlasting her.

Aktiviteter