Sommerferie for hele familien

Det er ikke tvil om at Telemark har absolutt alt du trenger for å skape noen fantastiske sommerminner for hele familien. Bø Sommarland er hovedattraksjonen for mange, men det finnes flust av alternativer for moro og minnerike opplevelser for store og små.

Skandinavias største vannpark har noen av Europas største og mest spektakulære vannaktiviteter. I Bø Sommarland får du action for de vågale, og plask og lek for de minste. Et eldorado av moro!

Bø Sommarland Foto: Tore Jonssen
Bø Sommarland Foto: Tore Jonssen

Kontakt Visit Bø

Jeg ønsker mer informasjon om opplevelser i Bø og Midt-Telemark:

Bø Sommarland kommer til å sette ned prisen i lavsesong og ha noen dager med spesielle tilbud. Det betyr at du kan sikre deg et veldig godt tilbud hvis du planlegger litt før avreise mot Telemark. Her får du også en smart værgaranti, så om det regner den dagen du er i parken, slipper du gratis inn en valgfri dag den påfølgende uken.

– 23. juni er det så klart for Sankthansfeiring i Sommarland, som blir sendt direkte på TV2 i samarbeid med TelemarksVeka. Her blir det familieshow med artister som Sandra Lyng, Postgirobygget og Atle Pettersen. Wenche fra God Morgen Norge skal grille sammen med Dyrsku’n, og du får også anledning til å møte skistjernene som er på besøk i Bø for skiskole og rulleskirenn, forklarer Marianne Dale i  Visit Bø.

Høyt & Lavt Bø i Telemark

Høyt og Lavt, Bø

Klatring i tretoppene

Men Bø Sommarland er definitivt ikke alt Telemark kan by på. Klatreparken Høyt & Lavt, er nærmeste nabo til vannparken, og passer perfekt for familieferien. Svært gode besøkstall i fjor forteller at dette er en attraksjon man ikke vil hoppe over!

– Aktivitetene passer for barn helt ned til 2 år, og årets nyhet blir en ny opplæringsløype som de minste kan utforske og leke i. Det er tilrettelagt seks løyper av ulik vanskelighetsgrad oppe i trærne, alt ifra lett og litt vanskelig til heftig og veldig vanskelig! Balansekunsten og nervene får m.a.o. testet seg her i aller høyeste grad, og med 119 apparater og 1600 meter med løyper, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over, fastslår Dale.

Om du ønsker å tilbringe dagen her med egen grillmat og en pause i grillhytta, kan dette absolutt anbefales. Ikke trenger det å være strålende vær for å kose seg her heller, bare riktige klær!

Vannski- og wakeboard bane på Norsjø Ferieland

Norsjø Ferieland.

Mer sprut og splæsj

De fleste campingplassene i Midt-Telemark ligger tett på fine badeplasser. Noen rolige og idylliske, andre mer actionpreget med en smule akrobatikk. Ved Norsjø Ferieland finner du Norsjø Kabelbane.

– Denne vannski- og wakeboard-banen passer for alle. Om du er nybegynner eller proff spiller ingen rolle. Her får du knebrett, vannski, twintipski, wakeboard og balansebrett til utlån. Alle som liker vann og fart kommer til å storkose seg her, inviterer Marianne.

11 år med pirater

Når kvelden kommer, lurer piratene seg frem på Norsjø Ferieland. Hver mandag, onsdag og fredag fra 30. juni til 28. juli får du oppleve årets forrykende familieshow: «Muskedunder og plunder i Piratbukta». Dette er 11. sommeren showet går og vi har hørt rykter om en storartet gjesteopptreden i noen av forestillingene, smiler Visit Bø-sjefen.

– Det betyr et større og bedre piratshow enn noensinne. Dette blir en ellevill farse som garantert fanger oppmerksomheten til både store og små, lover Visit Bø-sjefen.

Pirater og sjørøvere kommer på besøk i juli
Pirater og sjørøvere kommer på besøk i juli

Sykkelopplevelser ved Telemarkskanalen

Man kan ikke unnlate å nevne Telemarkskanalen når det kommer til anbefalinger av aktiviteter i Telemark. Enten man velger å ta plass på kanalbåten, eller la hele familien tilbringe sommeren syklende eller padlende gjennom en av Norges flotteste naturperler.

– Med utgangspunkt i Lunde et det er bredt spekter med tilrettelagte sykkelruter for hele familien. Kombiner det med en piknik i grønne omgivelser, og ta en titt på båtene mens de sluses gjennom de hånddrevne portene. Garantert et helt spesielt sommerminne, fastslår Marianne.

Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Aktiviteter