Sommerferie for hele familien

Klar for en aktiv sommerferie? Velkommen til barnas favoritter i Bø og Midt-Telemark. Endeløse sommerdager med bading, lek og latter i Bø Sommarland. Legg til klatreløyper, wakeboardbane, pirater og naturskjønne Telemarkskanalen, så har du mange uforglemmelige ferieminner i vente.

Bø Sommarland
Bø Sommarland

Kontakt Visit Bø

Jeg ønsker mer informasjon om opplevelser i Bø og Midt-Telemark:

Tryll! Test ut den nye attraksjonen i Bø Sommarland 

Skandinavias største vannpark har noen av Europas største og mest spektakulære vannaktiviteter. I 2018 får vi en ny attraksjon!

- Tryll er vår magiske sklie som er den eneste av sitt slag, og det finnes under ti lignende i hele verden, sier markedskoordinator i Bø Sommarland.

Spesialeffektene gjør den til en magisk flerdimensjonal vannsklie, hvor de fleste av sansene dine brukes på turen. På fem steder i løpet av nedfarten kan du oppleve forskjellige filmklipp med lyd. Filmklippene kan endres slik at overraskelsene blir nye for hver tur. Er du klar for en kinoopplevelse i fart?

Tryll, den nye attraksjonen i Bø Sommarland
Tryll, den nye attraksjonen i Bø Sommarland

I tillegg har vi andre sklier i alle fasonger og farger, i kategoriene snill, spennende og vågal. Da kan alle finne noe de liker! Setter du utfor Magasuget, kan du trygt kalle deg selv en våghals. Den har nemlig et fritt fall på 9 meter og er Sommarlands varemerke. Hvis dette ikke frister, finnes det nok av andre attraksjoner du kan strekke henda i været på. De minste kan også nyte dagen for eksempel i egne bassenger i vannland.

 

29. juni er det igjen klart for TV-show i Sommarland med TV 2, kjente artister og ikke minst skistjerner som selveste Petter Nortug inntar scenen i badeparken. Dette er en del av TelemarksVeka  hvor Sommarland Skifestival sendes direkte på TV 2 lørdag 30. juni og søndag 1. juli. Du vil ikke gå glipp av Therese Johaugs comeback eller duellen mellom Petter Northug og Johannes Høsflot Købo denne helgen.

Les mer om parken, sesongkort og værgaranti på våre hjemmesider! Kjøp billett fra kun 199,- på sommarland.no 

Høyt & Lavt Bø i Telemark

Høyt og Lavt, Bø

Klatring i tretoppene

Men Bø Sommarland er definitivt ikke alt Bø kan by på. Klatreparken Høyt & Lavt, er nærmeste nabo til vannparken, og passer perfekt for familieferien. 

– Aktivitetene passer for barn helt ned til 2 årslderen, klatreparken har en ny opplæringsløype som de minste kan utforske og leke i. Det er tilrettelagt seks løyper av ulik vanskelighetsgrad oppe i trærne, alt ifra lett og litt vanskelig til heftig og veldig vanskelig! Balansekunsten og nervene får m.a.o. testet seg her i aller høyeste grad, og med 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løyper, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over, fastslår Marianne Dale i VisitBø.

Om du ønsker å tilbringe dagen her med egen grillmat og en pause i grillhytta, kan dette absolutt anbefales. Ikke trenger det å være strålende vær for å kose seg her heller, bare riktige klær!

Vannski- og wakeboard bane på Norsjø Ferieland

Norsjø Ferieland.

Mer sprut og splæsj

De fleste campingplassene i Midt-Telemark ligger tett på fine badeplasser. Noen rolige og idylliske, andre mer actionpreget med en smule akrobatikk. Ved Norsjø Ferieland finner du Norsjø Kabelpark.

– Denne vannski- og wakeboard-banen passer for alle. Om du er nybegynner eller proff spiller ingen rolle. Her får du knebrett, vannski, twintipski, wakeboard og balansebrett til utlån. Alle som liker vann og fart kommer til å storkose seg her, inviterer Marianne.

Piratbukta

Når kvelden kommer, lurer piratene seg frem på Norsjø Ferieland. Hver mandag, onsdag og fredag fra 2. juli til 27. juli får du oppleve årets forrykende familieshow i Piratbukta. Ny historie og mange nye skuespillere denne sesongen. 

– Vi har hørt rykter om at Elin Sogn får en storartet gjesteopptreden i årets forestilling.Dette blir en ellevill farse som garantert fanger oppmerksomheten til både store og små, , smiler Marianne.

Pirater og sjørøvere kommer på besøk i juli
Pirater og sjørøvere kommer på besøk i juli

Sykkelopplevelser ved Telemarkskanalen

Man kan ikke unnlate å nevne Telemarkskanalen når det kommer til anbefalinger av aktiviteter i Telemark. Enten man velger å ta plass på kanalbåten, eller la hele familien tilbringe sommeren syklende eller padlende gjennom en av Norges flotteste naturperler.

– Med utgangspunkt i Lunde et det er bredt spekter med tilrettelagte sykkelruter for hele familien. Kombiner det med en piknik i grønne omgivelser, og ta en titt på båtene mens de sluses gjennom de hånddrevne portene. Garantert et helt spesielt sommerminne, fastslår Marianne.

Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Aktiviteter