5 tips til romantisk weekend i høst

Høsten er årets mest fargerike årstid, men også en utfordrende tid for parforhold. Dagene blir kortere, vi er tilbake til travle hverdager og det er lett å havne i hamsterhjulet, uten tid til hverandre. Det sies at forhold er som en plante, hvis man ikke vanner den dør den. Derfor er det viktig å planlegge noen korte turer i ny og ne.

Reisetips

Sjekk ut disse lenke og planlegg din romantisk weekend i vakre Telemark:

For mer inspirasjon sjekk ut visittelemark.no

Her får du fem forskjellige tips til romantisk weekend som vil få kjærligheten til å blomstre.

1. Spa-weekend langs kysten eller på fjellet

En av de beste måtene å tilbringe en avslappende og romantisk helg på med din kjære er å dra på spa-weekend. Etter en lang arbeidsuke er ingenting bedre enn å avslutte uka med en avslappende massasje, et bad, en deilig middag og en god natts søvn.

Foretrekker dere kysten så anbefaler vi «ROMANTIC GETAWAY»-pakken på vakre Kragerø Resort. Her blir du skjemt bort med musserende og konfektsjokolade på rommet ved ankomst, spa-behandling, middag og inngang til trening, spa- og vannområde med fantastisk utsikt over vakre skjærgården. Har du energi til å overs så kan du teste ut noe av de andre aktivitetene de har på resorten, ta en tur til vakre Jomfruland eller en liten shopping runde i idylliske Kragerø.

 

Hvis derimot fjellet faller best i smak bør dere sjekke inn på Gaustablikk Høyfjellshotell, ved foten av vakre Gaustatoppen. Her kan du bla annet velge «MY DAY»-pakken fra behandlingsmenyen. Det vil si en hel dag velvære med klassisk massasje, deilig lunsj på hotellets restaurant, inngang til vannområdet og flytende badstue ved Kvitåvatn med utsikt mot vakre Gaustatoppen. Er du tøff nok så bør du absolutt ta et oppfriskende bad i Kvitåvatn! Det utløser en cocktail av endorfiner og adrenalin i blodet som gir deg en liten lykkerus.

Apropos lykkerus, dere må bare komme dere til toppen av vakre Gaustatoppen! Se for deg å holde rundt hverandre, kjenne den friske lufta og se 1/6 av Norge. Det er lykkerus det! For å komme til topps kan du enten gå eller ta Gaustabanen inni fjellet.

Se flere spa- og velvære steder

Eventyrhotellet Dalen Hotel troner i enden av vakre Telemarkskanalen

Soria Moria - Norges vakreste sauna

2. Eventyrlige reise tilbake i tid

Vil dere ha et avbrekk fra den moderne verden, men likevel nyte det gode liv? Da anbefaler vi å oppdage de skjulte perlene som gjemmer seg mellom Telemarks bakkar og skog.

I enden av Telemarkskanalen i vakre Dalen finner du det historiske eventyrhotellet, Dalen Hotel. Hotellet som ble oppført i 1894 er omgitt av drager og spir, av mystikk og storhet inspirert av de norske stavkirkene. Prominente gjester fra mange europeiske kongehus har hygget seg her i 125 år. Og nå er det deres tur til «Boblende romantikk». Bobler og sjokolade ved ankomst, Afternoon Tea* som kan nytes i hotellets vakre salonger eller i hagen, en spennende kulinarisk 3 retters reise i Restaurant Bandak og vakre toner og klassiske musikk foran peisen. Dette kan fint kombineres med høstcruise på Telemarkskanalen, et besøk på Norges vakreste sauna, Soria Moria, og hvorfor ikke en tur til Rui-plassen.

Et annet skjult perle er vakre Tuddal Høyfjellshotel, som ligger på baksiden av Gaustatoppen. Det var Høyesteretts Advokat Emil Roll som bygde det i 1895 som et sanatorium. I dag forbindes sanatorier med sykdom, men dette stedet var slett ikke for de syke. Her skulle fint folk reise for rekreasjon. Dessverre for Roll gikk han konkurs flere ganger og hotellet endte til slutt i familien Gurholt som er eiere den dag i dag.

Einar og Malin Gurholt er 4. generasjon drivere og har selv en vakker kjærlighetshistorie. Og ja, det er stor sannsynlighet for at deres kjærlighet kan blomstre her på vakre Tuddal Høyfjellshotel når dere blir skjemt bort med god mat og drikke, frisk luft, vakker natur og herlig stillhet.

Se flere historiske hoteller i Telemark.

3. Romantikk i Fruktbygda

For dere som elsker bonderomantikken er Fruktbygda den perfekte utflukten for en romantisk helg. Fruktbygda Gvarv ligger langs Telemarkskanalen og er et av de varmeste stedene i Norge. Her kan du oppleve Norges beste eplemost fra Nyhuus Gard, fristende gårdsbutikker, prisbelønnet mikrobryggeri på Lindheim Ølbryggeri og verdens nordligste vingård på Lerkekåsa.

Avstandene er korte, og det lønner seg å oppleve det fantastiske fruktlandskapet med 500 000 trær fra sykkelsetet. Sjekk inn på frukthotellet, Norsjø Hotell hvor du også kan leie sykler og få kart og informasjon om Fruktbygda. Ønsker du å ha en annerledes overnattings opplevelse anbefaler vi en natt i vintønna på Lerkekåsa vingård. Her vil dere virkelig få følelsen av Provence.

4. Tett på naturen

Mikrohyttene i Kragerø eller tretopphyttene på Å Camp er den perfekte utflukten for dere som er ekte naturentusiaster som ønsker å bo i hjerte av naturen. Her er dere langt vekk fra trafikk og omverden, kan koble helt av fra wifi, TV og pc-skjermer. Her kan dere holde rundt hverandre og nyte solstrålene som trenger seg mellom trærne til lyden av fuglekvitring.

Mikrohyttene i Kragerø kan du nyte utsikten over Tokevannet i den romslige Kronen, les en bok blant tretoppene i Dristig, nyte den lune atmosfæren i hobbithytten Torv eller tenn opp i peisen i tømmerhytta Laft. Liker dere å være mer aktive så er det muligheter øksekast, bueskyting, fotturer i nærområdet, kanopadling eller fisking i Toke.

 

Å Camp ligger i Tessungdalen, ved foten av mektige Hardangervidda. Når Isaac startet Å Camp prosjektet i 2014 hadde han et ønske om å bygge et sted hvor man kan oppleve et opphold i naturen på en autentisk og enkel måte. Her på elvebredden av Tessungåe kan dere bo i telt, glamping, hytter og tretopphytter. Her kan dere fiske, bli med på elvepadling eller toppturer. Dagen kan avsluttes i vedfyrt badekar ved elvebdredden.

5. Romantisk helg i det urbane Telemark

Foretrekker dere bylivet med kultur, litt shopping og koselige kafeer, uten storbykaoset da er dere hjertelige velkommen til tvillingbyene Porsgrunn og Skien, eller det urbane Telemark som vi kaller det. Byene ligger rett ved siden av hverandre langs Porsgrunn eller Skienselva (avhengig av hvem du spør).

 

Porsgrunn er kjent som Porselensbyen på grunn av den berømte Porsgrunds Porselænsfabrik. Her finner du blant annet Norges eneste porselenskirke, porselensmuseum og porselensutsalg, små gallerier, sjøfartsmuseum. Kulturhuset  Ælvespeilet byr på mange spennende arrangementer som kan fint kombineres med en gåtur og en bedre middag på en av restaurantene langs elvepromenaden.

En liten shoppingrunde kan dere ha på de koselige butikkene i Storgata eller på Down Town kjøpesenter. Hotellene, Comfort Hotel Porsgrunn og Hotel Vic, ligger i hjerte av byen og du har gå avstand til alle attraksjonene.

 

Skien er tigerstaden i Telemark og er kjent som Henrik Ibsens barndomshjem og kanalbyen. Her kan dere bli med på høstcruise på Telemarkskanalen, ta en rusletur i vakre Brekkeparken, besøke Henrik Ibsens barndomshjem eller dra på en av de mange kulturarrangementene på Ibsenhuset.

I hjerte av byen finner du mange koselige kafeer, restauranter og shoppemuligheter. I Skien er det hele tre kjøpesentre; Liertorvet, Arkaden og Herkules som er det største kjøpesentre i hele Telemark. Har dere lyst på en unik smaksopplevelse da bør dere ta turen innom gourmetrestauranten Jacob og Gabriel. Hotellene Thon Hotell Høyers og Clarion Collection Bryggeparken ligger i sentrum og er i gåavstand til de fleste attraksjonene.

Ha en fantastisk høst, elsk hverandre og husk å ta dere tid til å skape gode minner sammen. Det er tross alt de gode minnene vi lever av, og det er de som blir med oss resten av livet.

Kjærlig hilsen
Cupid aka Alina

Aktiviteter