Backstage på Camp Senkveld

DELTAKERNE: Harald og Thomas har fått med seg et knippe kjente ansikter til å kjempe i årets sesong av Camp Senkveld. I midten fra venstre: Adelén, Nadya Khamitskaya, Eilev Bjerkerud, Anna Rasmussen og Katarina Flatland. Bakerst fra venstre: Kristoffer Olsen, Hallgeir Kvadsheim, Markus Bailey og Henrik Fladseth. Foto: TV2

Thomas Numme er halvt telemarking, og i år valgte han og makker Harald Rønneberg å bruke Rjukan og Gaustatoppen som kulisser for Camp Senkveld. I tett, tett snøvær tentes konkurranseinstinktet blant deltakerne. – Alt vi hadde drømt om, det får vi i Telemark, sier Numme.

NY RUNDE: Nok en gang skal Thomas Numme og Harald Rønneberg ha en ny runde med Camp Senkveld i beste sendetid på fredagskvelder. Denne gangen la de konkurransene til Rjukan og Telemark. Foto: TV2
NY RUNDE: Nok en gang skal Thomas Numme og Harald Rønneberg ha en ny runde med Camp Senkveld i beste sendetid på fredagskvelder. Denne gangen la de konkurransene til Rjukan og Telemark. Foto: TV2

Det er begrenset hva jeg kan avsløre om hva slags konkurranser kjendisdeltakerne skal gjennom i løpet av de to snaue ukene de befinner seg på Rjukan. TV2 holder kortene tett til brystet, nesten like tett som det snør den dagen jeg er på Rjukan for å fotografere deltakerne på oppdrag for nevnte TV2. Men det skal ikke mye fantasi til for å forstå at kanskje både Gaustatoppen og Vemork på en eller annen måte er involvert.

Mange på Rjukan har observert Harald og Thomas gatelangs, og det har lokalbefolkningen velvillig delt i sosiale medier. I tillegg har TV2 selv lagt ut en trailer der du ser deltakere som hopper i det våte og kalde elementet, de løper opp en bratt trapp inne i et fjell, de går på ski, de padler ned en alpinbakke og de har det rett og slett mye moro – i Telemark. I tillegg hopper de i strikk. Ikke fra brua på Vemork, men fra en annen kjent attraksjon på Rjukan.

HØYDEMETER: Kristoffer Olsen fra Porsgrunn er en kommende musikalstjerne, og han legger ikke skjul på at han ikke setter opphold i høyder øverst på ønskelista.
HØYDEMETER: Kristoffer Olsen fra Porsgrunn er en kommende musikalstjerne, og han legger ikke skjul på at han ikke setter opphold i høyder øverst på ønskelista.

Deilige mennesker

Kristoffer Olsen er fra Hovet i Porsgrunn. Til høsten er han å se i musikalen ”Book of Mormon” på Det Norske Teatret i Oslo. Der spiller og synger han en av to hovedroller. Nå er han hjemme i Telemark for å kjempe om seieren i Camp Senkveld. Han ante ikke at Telemark var destinasjonen da TV2 plasserte han og de andre deltakerne i bilene da de reiste fra Oslo.

– Etter hvert ble lufta friskere, sinnet lettere, humøret bedre, utsikten mer majestetisk og menneskene deiligere, sier Kristoffer. Det var da han skjønte han var på vei hjem. Hjem til Telemark.

Gaustatoppen
Gaustatoppen

Gjete griser

Lett tilbakelent i sofaen på deltakerhytta, et sted med utsikt mot Gaustatoppen, sitter han og ser tilbake på de første konkurransene. Ikke det at du ser Gaustatoppen, det snør jo så tett, så tett. Siden Camp Senkveld ble lagt til Telemark, ble Kristoffer fra første sekund sikker på hva de skulle gjennom.

– Vi skulle spille hardingfele med Knut Buen, kjøre slalåm med Merete Fjeldavlie og gjete hylende griser med Odd Nordstoga, maler han ut. Han tok så feil – godeste Kristoffer.. En av konkurransene foregikk på Gaustatoppen. Høydemeter er noe Kristoffer har et anstrengt forhold til.

– Jeg spiser heller 100 hestetestikler enn å klatre 100 høydemeter, utbasunerte han så eplekjekt og friskt. Ord han måtte bite i seg.            – Du skjønner, i Telemark finnes det nemlig en rungende perle som heter Gaustatoppen. Og dit er det flere måter å komme seg opp til toppen på, sier han, og stopper seg selv før han avslører noe han ikke kan eller bør avsløre. TV2 selv avslører litt i traileren de har publisert. Der ser vi Kristoffer puste og pese oppover trappene i Gaustabanen.

Gaustabanen
rosemaling

Forandrer farge

Ut i snøværet igjen. Det tette, tette snøværet. For den laver virkelig ned i... Nei, jeg kan jo ikke si hvor. Nadya Khamitskaya, fra Skal vi danse, heier frem lagkameratene sine i det de staker så hardt de kan... Nei, det kan jeg heller ikke si. Da avslører jeg jo hva slags gøyal konkurranse de er i ferd med å gjennomføre i en av... Som du skjønner, heller ikke det kan jeg si. Det jeg kan si, er at Nadya har et konkurranseinstinkt, et instinkt som spruter ut under de blonde lokkene.. Her er ikke det å tape et tema, her er det kun seier som gjelder.

Skjermbilde.1

Allergiske utslett

Håvard Lilleheie er komiker og Strømsgodset-fan. Kanskje en av landets aller største av sistnevnte. Vi snakker litt om hvem vi håper og tror skal bli ny landslagstrener. Heldigvis lot jeg kredittkortet ligge hjemme. Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen hadde vel fått allergiske utslett om han oppdaget et slikt kort. Eller kanskje jeg skal våge meg frampå, be om et par økonomiske råd? Jeg lar han være i fred. Det er konkurranseansiktet han viser.

Adelén og Anna Rasmussen ligger i hver sin sofa. Sistnevnte er bloggeren ”Mamma til Michelle”. Markus Bailey har vært programleder for Idol og har vært deltaker i Skal vi danse. Du ser at alle tre synes det er helt greit å ha høye bein i sofaen eller på bordet. Ute blåser det opp. Du kan skimte Rjukan der nede i dalen, men alle fjells mor ligger fortsatt skjult av tåke og tett snø. Veldig tett snø.

Innspilling Camp Senkveld Foto: TV2
Innspilling Camp Senkveld Foto: TV2

Løpsk tastatur

Eilev Bjerkerud har vunnet Farmen og deltatt i Skal vi danse. Erfaringen fra bondelivet kan nok komme godt med når han skal teste seg i tøffe konkurranser, i de mange og fantastiske attraksjonene Rjukan og Tinn har å by på. Uten å kjenne fasiten, er jeg nesten villig til å vedde at han var blant de første da de skulle løpe... Nå holdt jeg på å avsløre nok en konkurranse. Nå må jeg vite hvor jeg trykker på tastaturet, før jeg sier noe jeg ikke skal si.

Henrik Fladseth er skuespiller og komiker. Akkurat denne dagen ser han ikke veldig lystig ut, kanskje han røyk ut av en av konkurransene?

DUELL: Gutta har holdt på i mange år med Senkveld på TV2, og både Harald og Thomas er vinnerskaller. Slikt blir det skarpe dueller av. Foto: TV2
DUELL: Gutta har holdt på i mange år med Senkveld på TV2, og både Harald og Thomas er vinnerskaller. Slikt blir det skarpe dueller av. Foto: TV2

På hjemmebane

Rønneberg og Numme fortsetter den hemningsløse rosingen av Rjukan og Telemark. – Vi er så fornøyd med at vi dro hit, det er så sykt mye gøy vi kan gjøre her, sprudler Harald.

– Det er så utrolig fint over alt, følger Thomas opp med.                     Kristoffer slår også et slag for kysten i Telemark. For en spasertur til Tangen fort i Bamble en varm sommerdag, til sola som steker på svabergene utenfor Portør. Katarina Flatland er nok like høyt oppe i Telemarksrusen som Harald og Thomas. Halvard Flatlands datter har nemlig brukt utallige ferier og helger i familiens hytte ved foten av Gaustatoppen. Hun er nesten på hjemmebane. Om hun har hjemmebanefordel i konkurransene, må du vente med å finne ut av til Camp Senkveld ruller over skjermene hver eneste fredag framover.

– Vi lager Camp Senkveld 2017, og vi elsker det, sier Thomas. Harald sier de var ute etter det særnorske, og han vektlegger historien Telemark og Rjukan har å by på.

– Alt vi hadde drømt om, det får vi i Telemark, slår Thomas fast.

Ferdig snakka!

Se trailer her

Av Bjørn Harry Schønhaug 

skjermbilde_2017_01_28_kl-1438210-7-1485594175361
Aktiviteter