Bø Sommarland gir meg fremdeles magasug!

Sommarland i Bø er det hele 20 år siden jeg besøkte sist. Lite visste jeg at selv om SÅ mye var forandret der, så ble selv mamma og pappa fremdeles bitt av adrenalinkicket og badeopplevelsen. Herligland, jeg hadde helt glemt hvor gøy det er i Bø Sommarland!

Familien Husby-Sørensen
Familien Husby-Sørensen

Bø Sommarland har vært mitt barndomsparadis fra da jeg var gammel nok til å plaske rundt i barnebassengene. Hver eneste sommer siden åpningen i 1985 bilet familien min til Bø, og det ble liksom ikke ordentlig ferie før pappa hadde sklidd av seg noen kilo hud på rompa etter utallige runder i Magasuget. Og det er et helt riktig navn på den sklia, 9 meter fritt fall og du ender opp i bunn i et digert plask og et hyl som høres helt til nabokommunen!

”Ånei, hvor er solkremen?”

En utfordring støtte vi på allerede rett innenfor porten, for gjenglemt var både solkrem, håndkle, badebleie og armringer. (Et under at vi i det hele tatt husket datteren vår, egentlig!) Det var nok ikke bare oss som lider av akutt hukommelsestap ved pakking til ferie, for i butikkene på anlegget har de alt en småbarnsmor glemmer å pakke ned i reiseveska.

Super hyggelige vakter i Bø Sommarland. Maren har definitivt fått seg en ny lekekamerat.
Super hyggelige vakter i Bø Sommarland. Maren har definitivt fått seg en ny lekekamerat.

Små barn, store gleder

For vår lille 1,5 åring var kanskje ikke Magasuget som fristet mest, men jeg var faktisk ikke klar over alle de fantastiske sklie og badeanleggene Sommarland bød på for de som var under en meter i høyde også. Jeg har alltid husket parken som et stort badeanlegg, men nå er det blitt større og bedre enn noengang!

Skliene for de minste nederst i parken falt veldig i smak for vår lille 1,5-åring, og det skal innrømmes at badeopplevelsen ble forsterket av en badeglad tilsynsvakt som brukte pausen sin på å være med å leke med de minste. At 300 sommerarbeidere kan trives så godt blant gjestene sine at de bruker pausen sin på å underholde oss er direkterute inn i hjertet på en småbarnsmamma på ferie!

Bøverstranda
Bøverstranda

Reisetipsene fra the Husby-Sørensens:

  • Pappa Torbens beste tips: Sørg for å ta Magasuget og bestill deg Sommarland-burger etterpå!
  • Mamma Lines beste tips: Besøk Bøverstranda øverst i parken om du har smårollinger, og kjenn på sydenstemningen der!
  • Marens supertips: Husk solkrem!
Maren storkoser seg i bassenget
Maren storkoser seg i bassenget

-Men det er jo meldt regn idag...

Man tror kanskje at været har mye å si for opplevelsen i Sommarland. Jeg er faktisk dels uenig! For i løpet av dagen hadde vi stekende sol fra skyfri himmel og plutselig vrengte himmelen seg som en våt klut over anlegget. Det så faktisk ikke ut til å gjøre noe stort inntrykk på badegleden hos de mange tusen som var i Sommarland den dagen. Våte var vi jo uansett! Men gleden var dog stor da vi oppdaget at Sommarland hadde værgaranti, så vi ble ønsket velkommen tilbake med en ny billett rundt håndleddet etter litt regnvær midt på dagen. For oss som hadde planlagt noen dager i Bø, så var jo det toppen av lykke å bli invitert tilbake dagen etter!

IMG_2289

De store barna...

Torben, min mann på 38 år fikk hentet frem guttungen i seg da jeg fortalte han at han kunne leke seg litt i parken mens jeg trillet en koselig tur på området. (Hele parken er veldig barnevognvennlig!)

Jeg fant raskt ut av Sommarland ikke bare er gøy for ungene, men at også de over barnealder slo seg løs, og det så til de grader! Tilbake fikk jeg en mann som hadde løpt parken rundt for å teste så mange attraksjoner som overhodet mulig. ”Best å få mest mulig ut av dagen!” lo Torben og slang seg ut i den ene sklia etter den andre. Mot i Brøstet, Sentrifuga, Jettegryta og Halfpipen var en av de mange som slo ann hos de ”store barna”.

Magasuget er desidert Torbens favoritt
Magasuget er desidert Torbens favoritt

Tørrskodd landkrabbe?

Sommarland er ypperlig for de som vil være tørrskodd i ferien også! Kule aktiviteter for de som vil ha seg en pause fra vannmoro kan boltre seg i enorme lekestativer, Tarzanløypa, og ikke minst et hysterisk morsomt show i teltet øverst i parken. Her koste barna (og voksne) seg glugg med underholdning fra scenen, det var jo selveste Erik Mogeno fra Norske Talenter som stod på scenen der og brakte frem brølende latter fra både små og store med sitt buktalershow!

En så fantastisk morsom dag sammen med så mange tusen andre er det lenge siden jeg har klart å nyte. Sommarland har en stor fordel og det er faktisk alderen på anlegget. Her er alle 300 ansatte som kjenner parken godt veldrillet i arbeidsoppgaver og kundeservice, og sjonglerte både små skrubbsår på ømme knær og tordenvær med tilløp til skogbrann som om det skulle være dagligdags. Det viktigste for en bittelitt hysterisk småbarnsmor er å vite at sikkerhet er ivaretatt, og det var det i aller høyeste grad på alle plan!

IMG_2561

Barndomsminnene mine blusset opp da jeg stod på toppen av Magasuget og tenkte på min far som hver eneste sommer løp opp den trappa opp i høyden og febrilsk prøvde å overtale meg til å ta den. Tiden var inne. Jeg måtte bare rekke å bli 35 år før jeg våget meg over kanten og hive meg ut i den sklia som fremdeles ser ut til å utløse tidenes adrenalinkick hos både barn og vokse. Huuuheiiii hvor det gåååår!

På fredag  får du høre om verdens hyggeligste campingplass og Arnhild som inviterte oss inn i podsa sine og om besøket i Høyt og Lavt.

Aktiviteter