Drømmepåsken i fjellheimen

Til tross for en sen påske - ligger alt til rette for en drømmepåske i fjellheimen. Og Telemark er definitivt skisportentusiasters villeste drøm. Bakkene og parkene ligger flotte, hvite og nypreparerte for våre skigjester.

Skiområdene i Telemark er alle familievennlige. Herfra Rauland
Skiområdene i Telemark er alle familievennlige. Herfra Rauland

Snøsikre og moderne skianlegg

I Telemark finner du et variert terreng med lette barnebakker til de små og sorte bratte bakker for de erfarne. Telemark tilbyr også prisvinnende terrengparker og offpiste-muligheter i verdensklasse for våghalsene.
Og ikke minst har du muligheten for å kombinere det hele på kryss og tvers. Med Telemark Super Ski kan du nemlig oppleve Norges største skiregion med bare ett heiskort.

GaustablikkGautefallHaukelifjellLifjell,RaulandVrådal er skidestinasjonene i Telemark. Her får du tilgang til ikke mindre enn 123 bakker og 54 heiser på bare ett heiskort. På denne måten kan du oppleve mer av Norges fantastiske natur.

Faktaboks

Sjekk ut disse lenkene for flere tips og feriepakker:

Skisteder i Telemark
Skisteder i Telemark

Rauland - varierte skiutfordringer

Rauland er Telemarks største skidestinasjon og inkluderer 3 skisenter; Rauland skisenter, Vierli skisenter og Raulandsfjell alpinsenter. De tre skisentrene i Rauland har hver deres særpreg - her finner du familievennlige bakker, store terrengparker og utfordrende off-piste.

Familiens favoritt

Rauland Skisenter er familiens favoritt og er det største skisenteret i området. Her er både barnevennlige områder med rullebånd og brattere utfordringer for de øvede skiløperne. De 28 bakkene i alle vanskelighetsgrader gjør Rauland Skisenter til et fint anlegg for hele familien.

Vis dine triks

Har du lyst til å vise dine triks? Da er Vierli Skisenter det rette stedet å gjøre det på. Selv om det er noe for alle på Vierli, her finner du Norges råeste terrengpark og er en virkelig magnet. Med landets største Big Air Bag, quarterpipe, quarterwall og en rekke andre kule hopp og rails er Vierli Skisenter stedet for de tøffe. For barna er det en egen heis, trampoliner og mini scootere. Her finner du også landets første kjelkeheis og en Airboard-anlegg hvor du kan suse ned  fra fjellet med opp til 80 kilometer i timen.

Høyere, brattere, gøyere

Hvis brattere og høyere er det som er det gøyeste for deg, bør du ta turen til Raulandsfjell Alpinsenter. Her finner du de bratteste og mest krevende skibakkene i Rauland med en kombinasjon av tøffe, svarte løyper, røde løyper og 3 barnebakker. Raulandsfjell Alpinsenter har sin egen off-piste område, og en god tradisjon for puddersnø gjennom hele sesongen.

Alt går an på Rauland i påsken

I påsken har Rauland mye underholdning på agendaen for både store og små. Her kan bla. nevnes gratis påskekonsert med Katastrofe, familieshow med Erik Mogeno, påskequiz og afterski mm. Eller kanskje det frister men noe mer eksotiske-opplevelser som snøkiting, årets første bad eller SPA . Se hele påskeprogrammet

Det går an på Rauland

Stå på ski med utsikt mot Norges vakreste fjell - Gaustatoppen

Gaustablikk - snøsikker familieferie

Med sin beliggenhet ved foten av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen, har Gaustablikk suverene alpine forhold og spektakulær natur.

Allsidige utfordringer

Gaustablikk Skisenter er Norges sjette største skiområdet, så det er god plass å boltre seg på. 33 snøsikre bakkekilometer byr på varierte utfordringer for både nybegynnere og eksperter. Tre dager i uken er noen av bakkene åpne for kveldskjøring.

Rundt Gaustablikk venter 85 km med preparerte langrennsløyper på å bli utforsket. Her er alt fra korte løyper, for nybegynner, til utfordrende 23 km høyfjellsløyper - langrenn med utsikt. Og du kan kjøre nesten så lenge du vil - en 3 km lang lysløype er åpen hver dag helt frem til kl. 23.00. Barn kan delta i daglige aktiviteter i det store barneområdet.

Ditt livs off-piste på Gaustatoppen

På Gaustablikk kan du krydre din skiferie med en helt og aldeles enestående opplevelse - en nervepirrende og lang off-piste tur ned det 1.883 meter høye fjellet Gaustatoppen. Forestill deg en solrik morgen der du tar med deg ski på Gasutabanen og i løpet av 15 min. er du på toppen av Sør- Norges høyeste fjell. Du tar deg en kopp kaffe og ev vaffel fra turisthytta, mens du nyter den fantastiske utsikten -her kan du nemlig se en sjettedel av  Norge - for så å kjøre ned det vakre fjellet. Det kan ikke bli bedre.

Påsken på Gaustablikk

Påskeprogrammet på Gaustablikk er godt tilrettelagt for barnefamilier. Rumpebrett-konkurranse, hundekjøring og påskeegg-jakt sammen med påskeharen vil absolutt falle i smak hos de små. De voksne kan bla. kose seg med afterski og levende musikk m/John Bruaas. Se hele programmet.

Men det er ikke alt. Du kan gjøre så mye mer ut av påskeferien. Rjukan by ligger kun 20 min. unna og byr på mye spennende som bla. Snowshoe Thomsen minneren, Isfestivalen på Møsvaten, konsert med  Jens Christian Bugge Wesseltøft mm. Se programmet. Opplev også Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork, som er en del av Verdensarven, og lær mer om industrihistorien og Telemarksheltene. Mulighetene er mange, valget er ditt. Se påskeprogrammet.

Haukelifjell – off-pist i særklasse

Offpiste-kjørere tar ofte turen til Haukelifjell Skisenter, men her er det gode forhold for alle. Alpinister og snowboardere, nybegynnere og erfarne. Haukelifjell er en familievennlig og snøsikker skisenter.

Unike off-piste opplevelser

Haukelifjell er et velkjent sted for off-piste skikjøring, i en av de mest pålitelige snøområder i Norge. Her er sesong-åpning allerede i begynnelsen av november. Pudderalarm går ofte til noen av Norges absolutte beste heisbasert off-piste.

Husk at du alltid bør være oppmerksom på skredfaren før du utforsker de fristende fjellkantene. Benytt deg av lokalbefolkningens bevissthet og kunnskap. Det er en god idé å ta en guidet off-piste tur slik at du er sikker på at du får med deg de beste opplevelsene.

Barnas Haukelifjell

"Vennebakken" er et morsomt barneområdet på Haukelifjell hvor barn kan finne spennende utfordringer både på ski og snowboard i et trygt miljø. Barnebakken er fysisk atskilt fra de andre løypene og er en super plass for dem som må ha sine første turer på ski. Her er en 80 meter lang rullebånd og en spesiell familie heis. For eldre barn og andre ungdommelige sjeler er det en velutstyrt og moderne terrengpark.

Bon ski i påsken

I Påsken byr Haukelifjell på bla. afterski med livemusikk og konsert med Ni Liv på fjellpuben. Påskeprogrammet oppdateres på facebook  så følg med!

Vrådal - mere tid på ski

Bo og kom raskt ut i skibakken. Vrådal har en 8-seter ekspressheis og tilbyr et kompakt og moderne skianlegg.

Ingen tid å miste

Vrådal Panorama Skisenter har 15 km alpinbakker og 40 kilometer med langrennsløyper . Mange hytter er i umiddelbar nærhet til skiområdet. Foretrekker du hotell så er det bare å sjekke inn på Quality Straand Hotell som setter opp skibuss for gjestene sine. En 8-seters stolheis tar deg raskt til toppen av anlegget - her er kort, ingen bortkastet tid, men nok av skitid.

De 18 løypene er hovedsakelig i lettere kategori, men det er også noen svarte løyper for erfarne skikjørere. I terrenget vil du også finne to spesielt utfordrende områder for snowboardere og twintip'ere.

Vrådal, barnas favoritt

I Vrådal er barn de viktigste gjestene. Barneområdet på Vrådal Panorama ligger usjenert i god avstand fra de største bakkene, slik at de minste kan leke og kjøre slalom mellom de oppsatte figurene uten fare for kollisjon. Her er tre heiser for småbarn, som er enkle å bruke. Du kan også trygt sende barna til skiskole i Vrådal. Og husk, alt under 7 år får gratis heiskort og gratis hjelmer.

Påsken i Vrådal

I påsken kan du bla. bli med på påskequiz, afterski og grill med Elling Hem på Vrådal Panorama Skisenter. Quality Straand Hotel står også klar for å ta deg i mot denne påsken, med bla. grill på terrassen og familieshow med Erik Mogeno.

Gautefall - like utenfor døren

Gautefall er en barnevennlig familiedestinasjon lengst sør i Norge . Her er det masse alpine utfordringer i et kompakt og moderne skianlegg.

Alpinutfordringer for alle

På Gautefall skisenter finner du 14 nedfarter med forskjellige vanskelighetsgrad, en godt vedlikeholdt terrengpark for de eventyrlystne snowboarderne. Her er det en rekke opplyste løyper for kveldkjøring, 55 km vel-preparerte langrennsløyper og sikre barneområder . Kort sagt - det er noe for enhver smak.

Gautefall skisenter  kan bilen stå stille under hele oppholdet, siden du bor  like ved skibakken - ski inn / ski ut. Her handler det om å gå på ski og det får du god tid til.

Gautefall for de minste

Gautefall er ganske godt utviklet for de yngste i familien. Foruten en dedikert barneområde med Norges lengste samlebånd i terrenget, har barna sin egen LEGO lekeområde inne i servicesenteret. Her finner du også en kafé, skishop, skiutleie, skiskole, after-ski og dressing området.

En splitter ny seksseters ekspressheis bringer hele familien fra dalen og opp på fjellet på bare tre minutter. Dermed er det ingen grunn til å bekymre seg om heis køer i Gautefall. Husk at barn under 6 år får gratis heiskort dersom de kjører med hjelm.

Påsken på Gautefall

I påsken kan de små bli med på bla. slalom-konkurranse og barnedisco. De voksne vil underholdes med live musikk på Rytterspranget. Detaljer påskeprogram legges ut på nettsiden og facebook, så følg med!

Lifjell - smått men godt

Lifjell er et skisenter som egner seg godt enten man er barn, voksen, nybegynnere eller øved. Lifjell tilbyr hyggelige omgivelser som både barn og voksne vil stortrives i og det ligger sentralt midt i Telemark.

Mange kombinasjonsmuligheter

Skibakkene på Lifjell er varierte og sørger for utfordringer og moro for hele familien. Vinterland, som er barnebakken, er 300 m lang og er perfekt for de minste og nybegynnere på både ski og brett. Her har de små minirails og morsomme slalåmløyper de kan leke og boltre seg med. Blir man sliten av skikjøringen kan man hoppe på trampolinen eller ake i nærliggende bakker. Hyggelig kafeteria samt skiutleie og skiskole.

Lifjell Skisenter har lengre og brattere bakker som passer fint for mer øvede. Her finner du også LifjellParken med hopp og rails av varierende vanskelighetsgrad, men ikke vanskeligere enn at man tørr prøve seg. Bakkene har flombelysning og har kveldskjøring på tirs-/fredager. Lun varmestue hvor det fyres i peisen på kalde dager og kvelder.

Lifjell tilbyr også flotte langrennmuligheter. 80 km løyper fordelt på ulike rundløyper i lune omgivelser i nedre del av fjellet til de hvite vidder på høyfjellet.

 

Mer enn ski

Om været en dag gjør at det ikke frister med uteaktiviteter kan man kjøre ned til Bø sentrum, 12 km, som er et topp moderne handelssted samt har en rekke hyggelige spisesteder.
I Bø ligger også Gullbring Kulturanlegg med svømmehall, treningsstudio og kino.

Spennende aktiviteter i påsken

Lifjell byr på et variert aktivitetsprogram for hele familien i påskeferien. Nonstop ski på Skisenteret, afterski m/live musikk og påskerenn er noe av det som du vil bli underholdt med. Se påskeprogrammet.

Aktiviteter