Familien Husby-Sørensen er både høyt og lavt

Etter en actionfylt dag i Bø Sommarland med Maren (18 mnd) og Torben (458 mnd) sjekket vi inn på Bø Camping for å samle inn nye krefter . Vi skulle jo tross alt på Høyt & Lavt Klatrepark, noe som Torben hadde gledet seg lenge til. Det man ikke gjør som barn gjør man som voksen...

Campinglivet har hatt et litt ufortjent rykte. Det oppdaget vi raskt da vi ankom Bø Camping. Campinglivet viste seg å være den mest behagelige måten vi har feriert på, noensinne! Pakk telt eller sjekk inn på pod, badetøy og legg igjen skepsisen hjemme - bli med oss til Norges hyggeligste campingplass!

Se den fine poden på Bø Camping
Se den fine poden på Bø Camping

Magisk gjestfrihet

Aldri har vi følt oss så godt ivaretatt noe sted! Gjestfriheten startet allerede før avreise, for da tikket det inn en tekstmelding fra Maren i resepsjonen som gledet seg til å ta oss imot og spurte om det var noe vi behøvde. En babyreiseseng ble tryllet frem på null komma niks, og vi ble ønsket velkommen til å sove i podsa til Arnhild da det nærmet seg.

Nå er jeg ikke veldig kjent med camping-språket, og lurte selvsagt på hva en «pods» var for noe, men trøstet meg med at så lenge vi har tak over huet på natten, så er vi fornøyde. Pods skulle vise seg å være noe langt mer spennende og eksotisk enn vi noen gang kunne forestille oss at en campingplass kunne diske opp med!

Arnhild på Bø Camping er verdens hyggeligst campingvert
Arnhild på Bø Camping er verdens hyggeligst campingvert

Til å være en campingplass som kan ta imot opp mot 2000 gjester, var det en herlig gjestfrihet vi opplevde hvor enn vi gikk. Og etter å ha blitt tatt imot av Arnhild i resepsjonen så forstod vi veldig raskt hvorfor Arnhild er hele Bø Camping`s bonus-bestemor! Arnhild bruker nemlig tid på å bli kjent med gjestene sine, og kan nyte godt av familier som kommer år etter år tilbake til den idylliske campingplassen hennes.

I 32 år har hun stått med åpne armer og ønsket familier og turister velkomne til den hyggelige plassen sin. For det var da Bø Sommarland ble planlagt at Arnhild ble gjort oppmerksom på at det kunne kanskje komme en og annen turist til den nye vannparken «nedi gata» som ønsket et sted å overnatte. Arnhild kikket seg rundt på tomta si og brukte ikke lang tid å bestemme seg for at dette var noe hun ville satse på. Kort tid etter tok Arnhild imot gjester på tunet, og Bø Camping ble til. Siden har mange, mange tusen overnattet hos Arnhild og familien og plassen fikk etterhvert både faste campingvogner, utleieleiligheter, utleiehus, flere teltplasser, egen butikk, restaurant og nå også disse berømte «podsa».

Velkommen til podsen deres!

Podsa overrasket oss stort! Som et lite hobbit-hus som kunne by på alt du trengte, og mye bedre utstyrt enn et hotellrom! Var vi kommet til en campingplass sa du? Det var definitivt ikke den luksusen jeg så for meg på en campingplass. Podsene har kjøkken med alt du trenger for å lage mat, kjøleskap, kopper og tallerkener. To køyesenger i den ene enden, og en sofa (som kan gjøres om til en dobbeltseng) med utsikt til tv`n for de som vil bruke ferien på å holde seg oppdatert på favorittserien sin.

Fra andre siden av landet hadde en familie tatt turen og bodde i telt på plassen rett bortenfor oss. Der hadde de feriert i over en uke på «overtid" allerede, og kunne skryte av felleskjøkkenet som har blitt satt opp på campingplassens ”servicebygg”. Arnhild har nemlig tenkt på de som har lyst til å diske opp med de lekreste retter i teltet på plenen også, og bygget flotte felleskjøkken som alle på campingplassen kan ta i bruk.

Fiskedammen på Bø Camping
Fiskedammen på Bø Camping
Maren (1,5 år) fikk matet fiskene
Maren (1,5 år) fikk matet fiskene

Vi kjeder oss ikke!

Det er ikke sånn at det blir kjedelig på Bø Camping. Vi forstod kjapt at naboteltet som hadde blitt «ei uke på overtid» hadde helt rett i å forlenge ferien sin her, for det var mer enn nok å finne på for å fylle feriedagene! Et av de mest populære aktivitetene sies å være bassenget, og det var rene sydenstemningen ved bassengkanten da vi gikk en tur på området. Der fantes også babybasseng, til stor glede for de minste campinggjestene.

Foruten det store, populære bassenget så var lekeparken (med blant annet splitter nye trampoliner), minigolfen, tråbil-syklene man kunne leie, sandvolleybanen veldig populært. Vår lille Maren på 1,5 år sine favorittplasser var definitivt lekeparken, og den nydelige fiskedammen, der hun fikk i oppdrag av Arnhild å mate de digre karpene.

Bassengen på Bø Camping er meget populær

Action-ferie!

En annen aktivitet som du absolutt bør sette av en hel dag på når du er på Bø Camping, er klatreparken Høyt og Lavt som ligger i direkte tilknytning til campingplassen. Her hadde de også aktiviteter til vår lille klatremus på 1,5 år – med andre ord må man ha unnskyldningene klare for å ikke bli med å utfordre høydeskrekken sin!

Heldigvis er parken delt inn i 6 soner/løyper, slik at man i sitt eget tempo kan klatre etter eget ønske om vanskelighetsgrad. Sikkerhetsutstyr, klatreseler og hjelm blir utdelt – og alle må igjennom en effektiv og veldig viktig opplæring med en erfaren instruktør. Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene, og det er ganske greit når jeg er gift med en mann med stort ambisjonsnivå og som til tider overvurderer ferdighetene sine litt i starten.

Opplæring er viktig på Høyt & Lavt Klatrepark
Opplæring er viktig på Høyt & Lavt Klatrepark

Da er det godt å vite at opplæringen og utstyret er av veldig god kvalitet. Merk at etter opplæringen er du faktisk på egenhånd i klatreparken, noe som betyr at du står fritt til å teste ut hva du vil og bruke så lang eller kort tid du ønsker på hver løype. Klatreparken er stor, så når du tror du har rundet den – så er du ikke engang halvveis. 119 hindere og 18 ziplines kan du glede deg over! Rød løype med Norges største Tarzan-hopp og zipline på hele 200 meter er det villeste du kan begi deg ut på i Klatreparken, og det var ikke få Tarzanhyl vi hørte fra furuskogen når noen kastet seg ut i det!

Husk å sette av god tid!

Klatreparken bør man sette av en hel dag på, for etterhvert som du virkelig får teken på det så ønsker man flere utfordringer og vil gå videre på vanskelighetsgraden. I tillegg var dette i aller høyeste grad en familieaktivitet, for her måtte man både samarbeide, hjelpe og motivere hverandre underveis.

Selv de med ni og en trekvart finger, fikk teken på klatring i Klatreparken Høyt og Lavt
Selv de med ni og en trekvart finger, fikk teken på klatring i Klatreparken Høyt og Lavt

For de av oss (!) som ønsket å ha beina trygt plantet på jorda, var det veldig hyggelig å sitte i fellesutearealet og se på klatrere i alle aldere suse forbi på en zipliner høyt der oppe i trærne. Det var først da jeg forstod viktigheten av advarsel-skiltet om ”flygende mennesker” på området, for her må vi på bakken ta hensyn til tøffingene som klatrer høyyyyt opp i trærne og kaster seg ut med tidenes jubelrop!

 

Faktisk føltes det trist å reise fra Bø Camping, for vi skulle så veldig gjerne tatt oss lengre tid til å utforske plassen enda mer. Den helt spesielle stemningen på campingplassen til Arnhild har vi aldri opplevd noen andre steder vi har feriert og kan derfor kan vi trygt konkludere med at hit skal vi selvsagt tilbake! Vi forelsket oss hodestups i det behagelige ferielivet på Bø Camping, menneskene der, aktivitetene og ikke minst campingplassens bonus-bestemor, Arnhild. Dette stedet anbefales på det aller varmeste og vi gleder oss allerede til vi kommer tilbake!

Sommerhilsen fra Supporterfrue, Line Victorie og familien

Aktiviteter