Festivaler i Grenland

I Grenland ligger byene Skien, Porsgrunn, Brevik og Langesund som perler på en snor. Og som perler på en snor kommer også sommerens festivaler og utendørskonserter, programmet er variert og spennende! Fra sent i mai og ut august avløser det ene høydepunktet det andre.

– Tilbudet spenner fra de tradisjonsrike festivalene med lang fartstid til nykommere som utfordrer og byr på helt nye uttrykk og innhold, sier Kjetil Østlie i Visit Telemark. Til deg som søker en god festivalopplevelse, enten det er innen mat, musikk, teater eller kunst er vi sikre på at du finner noe du liker.

Foto: Skien Live
Foto: Skien Live

Solgaranti = Shantyfestivalen

Langesund Mandssangsforening inviterer kor fra mange nasjoner som fyller Langesund by med shantyes, sjømennenes spesielle korsang. Seilskutene ligger ved brygga og barna kan bli med på sjørøverseilas. Publikum kan helt gratis nyte en mengde konserter fra morgen til kveld. På kvelden bys det opp til dans i det store festivalteltet. OG på shantyfestivalen er det alltid godt vær. Årets Internasjonale Shantyfestival går av stabelen 31. mai - 2. juni i Langesund.

Seaside Picnic i Langesund

Seaside Picnic beskrives som en sensorisk picnic med utforskning av elektronisk musikk og lydkunst i møte med det naturlige landskapet ved kysten av Langesund. Her inviteres det til å drømme om utopier, åpenhet, følsomhet og nærhet til hverandre, vår sosiale og kulturelle status, til naturen og til vår høyteknologiske virkelighet. 7.-8.juni.

jetpower

Jetpower Norway 2019 i Skien lørdag 8.juni

Kom og se Nord-Europas største RC Jetfly Show på Geiteryggen i Skien med gjesteopptreden fra flere av verdens beste RC piloter, f.eks Red Bull Aerobatic Team, Tyskland og Swiss Formation Team, Sveits.

Velkommen til et mangfoldig show med flymodeller fra de helt enkle og rimelige og opp til 5-6 meter store skala kopier av bla. F-104 Starfighter m.m. Formasjonsflyging, oppvisning og fri flyging.

Porsgrunnsfestivalen med rock og opera

Tre forskjellige festivaldager: Start fredagen på festivalcruise fra Skien med kanalbåten MS Victoria og underholdning ombord med Åge Sten Nilsen ned til Porsgrunn hvor kvelden fortsetter med Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band) & Mads Eriksen-Band.
Lørdag kommer Vassendgutane og Hardhaus m.fl. Festivalen avsluttes med operasøndag med Solveig Kringlebotn og Operagutta! Porsgrunnsfestivalen arrangeres 7.- 9. juni i Rådhusamfiet, midt i Porsgrunn.

PIT: Den populære festivalen er et møtested, mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa

Konsert i Grenland

Vi er stolte av å kunne tilby et så bredt og spennende festivalprogram, sier Kjetil Østlie.

Hagefestivalen på Wrightegaarden
Hagefestivalen på Wrightegaarden

Skien Live - weekend festival på Skien Brygge

Skien står i begivenhetens sentrum helt i begynnelsen av sommeren. 14.-15. juni er det nemlig klart for festivalopplevelser med musikk som hovedingrediens med teater og marked på dagtid.
Skien Live - i gangavstand fra sentrum, på Skien Brygge, finner du Hamburgskuret. Årets headlinere er Skambankt, The Dogs, El Kayenne, Dagny, Datarock, Amanda Delara og Diskotek. Fullt program finner du på skienlive.no

Kystkulturuka i Langesund

Langesund Kystlag inviterer til en uke i kystkulturens tegn med fine opplevelser i og rundt Langesund som fyrets dag og allsangkveld. Se hele programmet.

Viser i lunden - parken utenfor Ibsenhuset

I Ibsenlunden blir det i sommer fire flotte utendørskonserter i vakre omgivelser. Dette er en nyhet hvor Ibsenhuset byr på en serie fredagskonserter med folkekjære artister som Kari Svendsen 7.juni, Oscar Danielson 21.juni, Charotte Audestad 28.juni og Göran Fristorp 16.august. Restauranten serverer deilig mat før konsertene.

Sommerspeilet - utescenen ved Ælvespeilet

19 sommeropplevelser langs elvebredden med underholdning av alle slag, fra tryllerier, magedans og utekino til akustisk kos og rock’n’roll. Felles for dem alle er den gode sommerfølelsen og utsikt mot elvespeilet.

De fleste sommer-arrangementene har gratis entré. 1.juni, 15.juni, 22.juni og 29. juni selges billetter. Kaféen serverer mat og drikke. Bord reserverer du på 952 30 901.

Skien Live Foto: Kai Hansen

PIT - Internasjonal Teaterfestival i Porsgrunn

Grenland Friteater har i over 20 år presentert spennende internasjonale teaterforestillinger på sin egen festival, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT). I perioden 11.-15. juni blir hele bysentrum tatt i bruk, med scener innomhus og utendørs, på bakkenivå og i høyden.

– Denne populære festivalen er et møtested, både mellom teater og samfunn, mellom folkelig teater og avantgarde, og mellom Norge og Europa. Over 25 000 besøkende hvert år sier det meste om hvor interessant dette er - folk reiser lange veier for å få med seg PIT-festivalen.

Åpningskvelden (11. juni) med Brusteinsballet er en spektakulær gratisforestilling med høytsvevende teater, fyrverkeri og et feststemt og fullsatt rådhusamfi.

Wrightegaarden med endagsfestivalen Rock i Hagen

Wrightegaarden, midt i sommerbyen Langesund, er stolte av å presentere Rock i Hagen, hvor du får tre av landets beste rockeband på en og samme dag, lørdag 3. august, med Oslo Ess, The Dogs og Raga Rockers i intime omgivelser. Det loves en kveld i rockens tegn!

Til storscenen på Wrightegaarden i sommer kommer de internasjonale stjernenene Blood, Sweat & Tears, legenden Toto og Killer Queen Tribute band.

Norske toppartister som BigBang, Lind + Nilsen + Fuentes + Holm, September When, Adam Douglas, Eva Weel Skram og Sivert Høyem er også publikumsvinnere.

Wrightegaardenkjenningene Postgirobygget, Magnus Grønneberg og DeLillos kommer tilbake også denne sommeren. I sommerferien er det aktivitet på en av de tre scenene nesten hver dag.

Skjærgårdssang 9.-11. august

Norges største gospelfestival. Her får du mye mer enn gospel, de beste kristne artistene fra inn og utland står på scenen i denne tre dager lange, tettpakkede kristne musikkfestivalen. I år kan du blant annet oppleve Ingrid Arthur og Reflex, Johanna Bjurenstedt, Paul Colman, Øklands, 4th and Man og mange flere. Skjærgårdssang arrangeres i Skjærgårdshallen i Langesund 9.-11. august.

Festivalføde for de matglade

De matglade har også mye i vente denne festivalsommeren. I Brevik har den lokale sjømannsforeninga de siste årene servert bacalao til både byens befolkning og tilreisende i det som er Europas største bacalao-festival.

– Det anslås at så mange som 15 000 ganer lar seg begeistre av denne populære fiskeretten. Vil du smake det som etter sigende er verdens beste bacalao, skjer det i Brevik lørdag 13. juli fra klokken 1100, sier Kjetil Østlie.

Mersmak i Skien
Mersmak i Skien

En av Norges største matfestivaler - Mersmak

Er du interessert i mat og drikke er matfestivalen Mersmak i Skien noe for deg. Festivalen arrangeres siste helgen i august hvert år, i år 30. – 31. august Mersmak er en folkefest med nye smaker, mangfold av spennende produkter, opplevelser og overraskelser. Mersmak har trukket rundt 50 000 matelskere siden starten i 2008, og målet er å fremme matglede og vise mangfold av mat både fra Skien, Telemark, Norge og resten av verden. Festivalen har flere avdelinger med eget restauranttorg, økotorget, barnas torg, utmarka og mat fra hele verden.

Gatemusikanter i Langesund

Hver tirsdag og torsdag i hele juli vil proffe artister spille i gatene i sommerbyen Langesund. Tidspunktet for konsertene er mellom kl 12-15 så dette er fint å kombinere med en liten bytur.

ParkJazz i Brekkeparken, Skien

ParkJazz presenterer på torsdagene hver sommer et knippe spennende jazzartister innen mange sjangere av jazzens store mangfold. Konsertene spilles på den vakre utendørsscenen i Brekkeparken og trekker mange publikummere hvert eneste år. Se hele programmet.

Sommerens festivaler

Aktiviteter