Miniferie i Telemark – Minner fra en familietur

Familien Svela var den heldige vinneren av en miniferie i Telemark sist sommer. Vi har tatt en prat med dem for å høre hvordan de opplevde turen. – Vi er svært overasket over det store og varierte tilbudet av aktiviteter for barnefamilier som Telemark har å by på, forteller Hilde Svela.

Badeparken i Langesund på Quality Hotel Skjærgården. Her kam man bade både inne og ute året rundt. Foto: Sigurd Svela
Badeparken i Langesund på Quality Hotel Skjærgården. Her kam man bade både inne og ute året rundt. Foto: Sigurd Svela

Familien Svela er ofte på besøk på besteforeldrenes hytte i Vrådal. Det var fotoet fra bading i en bekk i Vrådal som førte til at de vant en miniferie. Det ble starten på en opplevelsesrik reise. Selv om de har vært en god del rundt i Telemark ga miniferien dem bekjentskap med en rekke nye sider.

Bading i Langesund

– Vi ble virkelig overrasket over hvor mye spennende og variert det er å oppleve i Telemark. Først startet vi i Langesund og der testet vi badeparken på Quality Hotel Skjærgården. Fantastisk fint sted med flott uteområde og bassenger innendørs og utendørs, i tillegg til havet rett ut. Så reiste vi videre og fikk oss en bytur i Skiens gater, med overnatting på Thon Hotel Høyers, sier mor Hilde Svela. Hotellet ligger i gangavstand fra Telemarkskanalen, Telemark Museum, Brekkeparken samt uteliv og shopping i Skien.

Et lite pust i bakken før middagen på Quality Hotel Skjærgården, som ligger rett ved vakre Telemarkskysten. Foto: Sigurd Svela
Et lite pust i bakken før middagen på Quality Hotel Skjærgården, som ligger rett ved vakre Telemarkskysten. Foto: Sigurd Svela

Navn: Familien Svela
Fra: Orstad utenfor Sandnes i Rogaland
Alder: 7, 9, 13, 41 og 42 år
Opplevelse: Miniferie i Telemark

– Klatreparken i Skien Fritidspark ble høydepunktet for både barna og oss voksne

FX7_2033_1

– Moro å lære litt om selveste Henrik Ibsen, en av verdens største dramatikere, som kommer fra Skien

FX7_2079_1

Klatring og kultur i Skien

Dagen etter dro familien til Klatreparken i Skien. Den har så mange som syv ulike løyper i varierende vanskelighetsgrad.

– Klatreparken ble ett av høydepunktene både for barna og oss voksne, der fikk vi nye opplevelser og gode familieminner. Det var så gøy for hele familien at vi ønsker å dra dit igjen, eller kanskje vi prøver ut den i Bø neste gang. Senere på dagen var vi så heldige at vi rakk en liten lynvisitt på Henrik Ibsen Museum på Venstøp. Der fikk vi kjempegod service og en flott omvisning med egen guide. Vi er veldig glade for at vi fikk med oss dette mens vi var i Skien, forteller Hilde.

FX7_2316_1

Telemarkskanalen og Bø Sommarland

Familien reiste så videre til Bø, og denne gangen fikk de overnatte på Bø Hotell. Hotellet ligger i rolige og vakre omgivelser, kun fem minutters gange fra Bø sentrum og Bø stasjon, hvor både busser og tog stopper.

– På hotellet fikk ungene tatt seg et deilig kveldsbad i utendørsbassenget, det syntes de var veldig gøy. Det var utrolig deilig å få være på hotell hvor vi fikk god mat servert, og kunne slippe all den matlagingen vi vanligvis må gjøre for en familie på fem. Det var skikkelig luksus.

Neste dag fikk vi oss en sykkeltur langs Telemarkskanalen, det var helt fantastisk og noe vi kunne tenke oss å gjøre igjen eller en kanotur. Kanskje vi velger en annen sykkelrute neste gang, det var flere rundturer å velge mellom også, forteller Hilde Svela.

– Helt til slutt var vi i Bø Sommerland. Dette ble en flott avslutning på den herlige Telemarksferien med nok ett høydepunkt for barna.

Vrangfoss sluser
M/S Victoria i Vrangfoss sluse.

Lyst til å oppleve mer av Telemark

Familien Svela som vanligvis ferierer med besteforeldre på hytta i Vrådal eller i Kviteseid der far i familien er vokst opp, har nå utvidet horisonten og sett litt mer av hva Telemark har å by på.

– Vi reiser gjerne på en tur til rundt i Telemark. Det var veldig gøy. Neste gang kunne vi kanskje tenke oss å besøke Rjukan eller å oppleve Norsjø Kabelpark. Hotellene er flotte og det er et mylder av morsomme aktiviteter. Det er noe for barn i alle aldre. Dessuten har Telemark en fantastisk natur. Telemark er som ett lite stykke Norge i miniatyr. Her får du oppleve, skog, fjell og sjø. Vi anbefaler virkelig andre familier å reise på ferie til Telemark, avslutter Hilde Svela.

Aktiviteter