SHIP O`HOY - Pirater på Telemarkskanalen!

Hver dag frem til 26. juli kan familier være med på Piratcruise på Telemarkskanalen! Om bord på M/S Telemarken er det skattejakt og i en av slusene kommer piratene på besøk og tar med barna på skattejakt!

 

Med utgangspunkt på Akkerhaugen starter båten sin ferd midt i barnas Telemark. Båten seiler fra Akkerhaugen brygge og fra barnevennlige Norsjø Ferieland; et flott campingresort med kabelbane, badestrand og teater på kvelden!
Det er også kort vei fra  med Skandinavias største vannpark, Bø Sommarland og Høyt & Lavt klatrepark .

Piratcruise

I hele perioden som MS Telemarken seiler i år, fra 16. juni til 11. august, er det skattejakt om bord for barna. I perioden 8. - 26. juli utvides tilbudet med en organisert skattejakt på land mellom Eidsfoss og Vrangfoss sluse. I Eidsfoss sluse møter piratene båten og tar med barna på land for en times skattejakt på strekningen mellom sluseanleggene (i overkant av 1 km spasertur). Ungene får pirathatter til odel og eie, i tillegg til premie når de kommer ombord igjen på toppen av Vrangfoss sluse.

Piratcruise på Telemarkskanalen
Piratcruise på Telemarkskanalen
Skattejakt i Eidsfoss sluse
Skattejakt i Eidsfoss sluse

Piratbukta møter kanalbåten

Norsjø Ferieland har hvert år en stor teaterforestilling med profesjonelle skuespillere som kalles Piratbukta. Det er forestillinger tre dager i uken i juli på brygga til Norsjø Ferieland. Det er de samme skuespillerne fra forestillingen, som hver dag i fellesferien stiller opp som pirater for de små passasjerene på M/S Telemarken.

Baluba i Piratbukta

Artig aktivitet for barnefamilier

Dersom du tror at Telemarkskanalen ikke er noe for barnefamilier, så tar du feil! Båtturen med MS Telemarken tar ca. 3,5 time fra Akkerhaugen til Lunde. Der kan du ta buss tilbake til utgangspunktet som gjør at total turlengde er ca. 4,5 time. Da har du fått oppleve kremen av Telemarkskanalen, ungene har fått en piratopplevelse med synlig resultat og enda har dere mye igjen av dagen!

M/S Telemarken og M/S Henrik Ibsen i Lunde sluse Foto Ida Kvisgaard
M/S Telemarken og M/S Henrik Ibsen i Lunde sluse Foto Ida Kvisgaard

Telemarkskanalen byr også på mange andre fine dagsturer både korte og lange.

Rekker du det ikke i år?

M/S Telemarken seiler hver sommer i rute mellom Akkerhaugen og Lunde. Frem og tilbake på samme dag. Du kan ta båten begge veier, eller båt én vei og buss den andre. Uansett lover vi en opplevelse for både store og små!

SHIP O`HOY – velkommen om bord!

Rutetider for MS Telemarken :

Periode: Daglig i periodene 15. juni – 31. juli og 4. – 11. august.

  • Avgang oppover: Akkerhaugen brygge 09:45, Norsjø Ferieland 09:55, Ulefoss 11:00, ankomst Lunde 13:15
  • Avgang nedover: Lunde 13:45, Ulefoss 16:00, ankomst Norsjø Ferieland 16:50, ankomst Akkerhaugen brygge 17:00
Aktiviteter