Sommerferie for hele familien

Klar for en aktiv sommerferie? Velkommen til barnas favoritter i Bø og Midt-Telemark. Endeløse sommerdager med bading, lek og latter i Bø Sommarland. Legg til klatreløyper, wakeboardbane, pirater og naturskjønne Telemarkskanalen, så har du mange uforglemmelige ferieminner i vente.

Bø Sommarland
Bø Sommarland

Tryll! Test ut den nye attraksjonen i Bø Sommarland

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark og har noen av Europas største og mest spektakulære vannaktiviteter. I år får vi en ny attraksjon – TRYLL!

- Tryll er vår magiske sklie som er den eneste av sitt slag i Norge, og det finnes kun ti lignende i hele verden, sier markedskoordinator i Bø Sommarland.

Spesialeffektene gjør den til en magisk flerdimensjonal vannsklie, hvor de fleste av sansene dine brukes på turen. På fem steder i løpet av nedfarten kan du oppleve forskjellige filmklipp med lyd. Filmklippene kan endres slik at overraskelsene blir nye for hver tur. Er du klar for en kinoopplevelse i fart?

Tryll, den nye attraksjonen i Bø Sommarland
Tryll, den nye attraksjonen i Bø Sommarland

I tillegg har vi andre sklier i alle fasonger og farger, i kategoriene snill, spennende og vågal. Da kan alle finne noe de liker! Setter du utfor Magasuget, kan du trygt kalle deg selv en våghals. Den har nemlig et fritt fall på 9 meter og er Sommarlands varemerke. Hvis dette ikke frister, finnes det nok av andre attraksjoner du kan strekke henda i været på. De minste kan også nyte dagen for eksempel i egne bassenger i vannland.

TV 2 Sommershow

Fredag 28.juni er det igjen klart for dirkete sendt TV-show i Bø Sommarland med TV2, kjente artister og ikke minst skistjernene Therese Johaug og Emil Iversen inntar scenen i badeparken. Dette er en del av TelemarksVeka og Sommarland Skifestival. Lørdag 29.juni er det Sommarlandsprinten i Bø sentrum og søndag 30.juni Kanalrennet i Lunde. Alt sendes direkte på TV2. ‘

Les mer om parken, sesongkort og værgaranti på våre hjemmesider! Kjøp billett fra kun 199,- på sommarland.no

Høyt og Lavt, Bø

Klatring i tretoppene

Men Bø Sommarland er definitivt ikke alt Bø kan by på. Klatreparken Høyt & Lavt, er nærmeste nabo til vannparken, og passer perfekt for familieferien.

– Aktivitetene passer for barn helt ned til 2 årslderen, klatreparken har en ny opplæringsløype som de minste kan utforske og leke i. Det er tilrettelagt seks løyper av ulik vanskelighetsgrad oppe i trærne, alt ifra lett og litt vanskelig til heftig og veldig vanskelig! Balansekunsten og nervene får m.a.o. testet seg her i aller høyeste grad, og med 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løyper, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over, fastslår Marianne Dale i VisitBø.

Om du ønsker å tilbringe dagen her med egen grillmat og en pause i grillhytta, kan dette absolutt anbefales. Ikke trenger det å være strålende vær for å kose seg her heller, bare riktige klær!

Wakeboard på Norsjø Ferieland Foto: Helene Ness
Wakeboard på Norsjø Ferieland Foto: Helene Ness

Mer sprut og splæsj

De fleste campingplassene i Midt-Telemark ligger tett på fine badeplasser. Noen rolige og idylliske, andre mer actionpreget med en smule akrobatikk. Ved Norsjø Ferieland finner du Norsjø Kabelpark.

– Denne vannski- og wakeboard-banen passer for alle. Om du er nybegynner eller proff spiller ingen rolle. Her får du knebrett, vannski, twintipski, wakeboard og balansebrett til utlån. Alle som liker vann og fart kommer til å storkose seg her, inviterer Marianne.

Baluba i Piratbukta og Piratcruice

Når kvelden kommer, lurer piratene seg frem på Norsjø Ferieland. Hver mandag, onsdag og fredag fra 3.juli til 26.juli får du oppleve årets forrykende familieshow i Piratbukta, med bl.a Simon Solhoff – kjent fra NRK Premiere 3. juli.

Piratcruise hver dag med M/S Telemarken. Aldri har det vært mer spennende å reise på Telemarks- kanalen, fra Akkerhaugen til Lunde.

Bli med og møt piratene på piratcruise eller i Piratbukta i juli
Bli med og møt piratene på piratcruise eller i Piratbukta i juli

Sykkelopplevelser ved Telemarkskanalen

Man kan ikke unnlate å nevne Telemarkskanalen når det kommer til anbefalinger av aktiviteter i Telemark. Enten man velger å ta plass på kanalbåten, eller la hele familien tilbringe sommeren syklende eller padlende gjennom en av Norges flotteste naturperler.

– Med utgangspunkt i Lunde et det er bredt spekter med tilrettelagte sykkelruter for hele familien. Kombiner det med en piknik i grønne omgivelser, og ta en titt på båtene mens de sluses gjennom de hånddrevne portene. Garantert et helt spesielt sommerminne, fastslår Marianne.

Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Sykling langs kanalen. Foto Hamish More.
Aktiviteter