Spennende badeopplevelser i Telemark for familien

Enhver barnefamilie som har vært ute på reise vet at bading er hemmeligheten bak en positiv og minnerik tur, og Telemark har utrolig mange gode valgmuligheter. Fra kyst til fjell, og fra bekk til badeland.

De fleste har hørt om Sommarland i Bø, Skandinavias største badepark og elsket av alle barn, men det er bare ett av mange gode alternativer for de som er i Telemark og ønsker seg en liten dukkert i flotte omgivelser.

Bø Sommarland Foto: Tore Jonssen
Bø Sommarland Foto: Tore Jonssen

– Det beste med badestedene er at de aller fleste lar seg kombinere med andre aktiviteter for både små og store. Spennende tilbud og varierte sommeraktiviteter er definitivt ingen mangelvare i Telemark. Mens noen velger å legge seg på solvarme svaberg på kysten, foretrekker andre øyloffing i skjærgården, sykling, vandring på høyfjellet eller besøk på et av de populære museene. Det eneste spørsmålet er hva du vil ha, forteller Håkon Nordby i Visit Telemark.

Bading utenfor Kragerø og Jomfruland

Unike badeskatter

I Langesund finner man for eksempel nyoppussede Langesund Badepark, hvor man nå kan legge til med båt på det nye kaianlegget. Her er det fint å kombinere bading i ute- eller innebasseng med en god lunsj og utsikt mot Langøya.

I Kragerø, ved Gunnarsholmen nær sentrum, finner du både en flott bystrand og et barnebasseng på land. Over Kragerøfjorden på Stabbestad ligger Kragerø Resort, som har både havbasseng, stupetårn og en strandbar som er herlig å innta et måltid i. De mer eventyrlystne kan finne sin egen badeskatt i den fantastiske skjærgården, med 495 øyer, holmer og skjær å velge blant.

– Telemark er full av kontraster, og det gir en del unike bademuligheter. Vil du holde deg i byen, kan kanskje badelandet i Skien Fritidspark være noe for deg. Ønsker du derimot en unik badeopplevelse i en kulp ved foten av Hardangervidda, bør du ta turen til Rjukan og så Fjellvåken ut på Møsvatn for å finne din kulp ved foten av Hardangervidda. Og i Vest-Telemark kan du kombinere en båttur på Nisser med MS Fram og lek i klatrevegg samt trampoline i vannet, beskriver Håkon.

Les også om familien Svelas familietur i Telemark i fjor sommer hvor de lekte seg med aktiviteter i vannet og på land. Her får du en smakebit av familiens ferietur.

Sjekk flere ferietips!

Vi har samlet flere spennende tips til din Norgesferie for familien i Telemark. Få inspirasjon til din familieferie i dag!
Flere tips til familieferie finner du her på visittelemark.no

Det beste med badestedene er at de aller fleste lar seg kombinere med andre aktiviteter;

Skjærgården i Telemark

 Jettegrytene i Nissedal lokker turister fra fjern og nær;

Bading i Jettegrytene i Telemark

Action på vannet og rolig båtcruise

Om du søker litt action rundt vannaktivitetene dine, er Norsjø Ferieland stedet du vil til. Her finner du en av de beste kabelbanene i verden, og kan storkose deg på vannski, wakeskate eller wakeboard.

– Alle som liker vann og fart kommer til å kose seg her. Her finnes også en førsteklasses strand, og en fabelaktig restaurant med både innendørs og utendørs fasiliteter i flotte, grønne omgivelser, forteller Håkon.

Norsjø er for øvrig forbundet med Telemarkskanalen. Ønsker du en rolig avkobling i et spektakulært kulturlandskap er en tur med en av de ærverdige kanalbåtene å anbefale.

Bading ute om sommeren i Telemark

Jettegryter og berømt orm

Eikhom i Nissedal lokker turister fra fjern og nær. Dette er den perfekte badeplassen for deg med tenåringer i familien. I Jettegrytene får de nemlig leke seg i naturens eget badeland; et badeparadis helt ulikt noe annet, skapt av naturen selv gjennom millioner av år. Litt lenger nord, i Fyresdal, finner du Fyresvatn, som tilbyr hvite strender med klar ferskvann å bade i.

– Ja, det finnes som sagt utallige muligheter, så det er bare å velge! Og en siste helt til slutt: I Seljord finner du en flott steinstrand med gode bademuligheter. Hvis du tør. Det er nemlig et tårn der, og hver gang noen er i det tårnet, kommer den berømte Sjøormen i Seljord fram! Besøkende er herved advart, sier Håkon med et smil, og tilføyer: Seljord er også kjent for Dyrsku´n som er Norges største handels- og landbruksmesse med aktiviteter for både store og små. Ta turen tilbake i september og få med deg det også.

Aktiviteter