STRAAND HOTEL – Norges første Welcome Bikers Hotel

Midt i hjerte av Telemark, i et postkortlandskap med bølgende svaberg, vakre strender og nasjonalromantiske fjell ligger historiske Straand Hotel og skuer utover innsjøen Nisser og bygda Vrådal.

Vertskapet på det historiske Straand Hotel, Katrine og Lars Arne Straand sammen med bikergjestene.
Vertskapet på det historiske Straand Hotel, Katrine og Lars Arne Straand sammen med bikergjestene.

Blåser liv i Vrådal skysstasjon

Det er kort vei til Vrådal fra både sør, øst og vest og her finnes utallige muligheter for gode opplevelser. Straand Hotel startet som en skysstasjon i 1864 og er et familiedrevet hotell som i dag eies og drives av fjerde og femte generasjon Straand. De gamle tømmerveggene i hotellet byr på en nostalgisk reise tilbake i tid samtidig som Straand hotel tilbyr moderne fasiliteter. Hotellet er et ypperlig utgangspunkt for å oppdage vakre Vrådal og Telemark. Et lite stykke Norge i miniatyr.

– Vi har tatt posisjonen som knutepunkt for motorsykkel- og bilturister. Med vår historie som startet med skysstasjon helt tilbake i 1864, så er det jo morsomt at vi fremdeles kan være en destinasjon for mennesker på reise i landet vårt, forteller hotelldirektør Lars Arne Straand.

Hotelldirektøren, Lars Arne Straand er selv MC -entusiast
Hotelldirektøren, Lars Arne Straand er selv MC -entusiast

Telemark har Norges beste kjøreterreng. Her har vi alt en motorsyklist og bilentusiast kan drømme om. Hårnålsvinger, bratte bakker, og en variasjon mellom fjord og fjellterreng.

– Etter å ha kjørt mye i Telemark, så vet vi jo hvilke veier som er mest spektakulære, smiler Terje Bredal og Ole-Andreas Isdahl. Begge motorsykkelentusiaster som elsker å formidle kjøreglede og hvor begge er pådrivere for det årlige motorsykkeltreffet, Straand Treffet, som er i september.

Telemark byr på perfekte svingete veier. Herfra vakre Vrådal.

Straand-treffet har blitt en årlig tradisjon for MC-entusiaster fra hele Norge

Tivoliveier

Etter å ha kjørt på veiene i indre Vestfold kan en for eksempel ta første stopp på Ulefoss. Deretter kan en kjøre veien videre via Lunde og Fjågesund, før en avslutter opp Kviteseidkleivene og ender opp på historiske Straand Hotel i vakre Vrådal. Etter god mat og drikke kan en etter en god natts søvn kjøre videre på de flotte veiene langs Nisser og Vråvatn, videre til Dalen og Tuddal via Øyfjell, for så å kjøre over Gaustaråen og ned til Rjukan.

Mange bruker Straand Hotel som Hub og har ulike kjøreruter hver dag, andre bruker Straand som mellomstasjon før turen går videre, og vi har flere gode rutealternativer til andre historiske hotell.

Straand Treffet, fotos fra Straand Treffet 2018

Reiseplanlegger for motorsyklister og bilentusiaster

Hotelldirektøren har ofte rollen som reiseplanlegger for motorsyklister og bilentusiaster. Det er også mulig å ordne med guider i regi av Straand Hotel.

– Vi anbefaler alle kjøreentusiaster å komme og besøke oss i Vrådal i Telemark, vi vil ta godt vare på dere og hjelpe dere til å oppdage nye perler i Telemark, sier Lars Arne Straand

HUB Riding i Telemark

Hubriding i Telemark – med verdens eneste «sving- og opplevelsesgaranti". Straand Hotel, som er en del av kjeden «De historiske hotell og spisesteder», har i samarbeid med BikerDudes, Fjell Telemark og Visit Telemark utviklet et adventure-konsept hvor du kan bo på hotellet og nyte nye og spennende kjøreruter hver eneste dag. Ikke en eneste kjedelig transportetappe eller rette strekninger.

Tenk deg, en hel uke med svinger, flott terreng, grus, asfalt, natur, opplevelser dag etter dag uten å flytte på utstyr. Du kan velge og kjøre nye ruter hver eneste dag og returnere til hotellets sjarmerende takterrasse. Her kan du nyte god mat og drikke og kanskje møte andre hyggelige bikere. Straand Hotel har nå utviklet 13 unike kjøreruter i sin region.

Ekstra service til MC-gjestene

Utover det å ha flotte veier tilbyr vi ekstra service til de som kommer innom med motorsykler. Vi tilbyr mulighet for å vaske MC, samt at MC-gjestene får en kopp kaffe ved ankomst. Vi har også muligheter for tørke- og vaskerom samt utlån av skotørkere, forteller Katrine Straand. Og så spør vi aktivt gjestene våre om de har ideer til tilleggstjenester og service som vi bør tilby våre Bil og MC-entusiaster som kommer innom på besøk for vi ønsker hele tiden å utvikle produktet vårt.

Straand består i dag av Straand Hotel, ferieleiligheter, hytter, Veteranbåten MS Fram, Norges minste vertshus, Takterrasse, Vinkjeller, Pub og Straand Beach Club med klatretårn, trampoliner, båtutleie og lekepark med egen sandstrand.

Vertskapet på Straand Hotel, Katrine og Lars Arne Straand, gleder seg til å ta imot alle de kjøreglade gjestene og håper at Vrådal blir sommerens metropol for Touring i Telemark.

Aktiviteter