TelemarksVeka – drømmen som ble en virkelighet

Hvem hadde trodd at en liten skifestival i Bø skulle utvikle seg til å bli et arrangement som lokker de aller største skistjernene, hundrevis av mennesker og attpåtil bli direktesendt på TV? For Tormod ( 36 år ) er det drømmen som ble virkelighet - TelemarksVeka.

Mannen bak TelemarksVeka 

Tormod Hynne (36 år) er prosjektleder for TelemarksVeka og en av ildsjelene som har klart å få en liten skifestival til å bli et nasjonalt arrangement som blir sendt direkte på TV 2.

Tormod er opprinnelig fra Bø og har bla. jobbet som travreporter og programleder i NRK, TV2, TV Norge og VGTV. For 12 år siden bestemte han og fmilien seg for å flytte tilbake til hjemmbygda og nærmere besteforeldre. Ideen om skifestivalen kom opp under nattåpent for Handelstanden i Bø som Tormod var ansvarlig for. Kveldens æresgjester var flere skistjerner som gikk på rulleski og det skapte stor interesse blant lokalbefolkningen.

Dette måtte gjøres noe med tenkte Tormod og det var næringslivet helt enig i. Idrettslagene IL Skarphedin Langrenn og IL Skade Langrenn ble på å skape Sommarland Skifestival.

Tormod Hynne (36 år) prosjektleder for TelemarksVeka
Tormod Hynne (36 år) prosjektleder for TelemarksVeka

Fra skifestival til TelemarksVeka på 5 år 

Det hele startet altså med Sommarland Skifestival og dets arrangementer for 5 år siden og Tormod hadde en skjult drøm om at dette skulle komme på tv.

I 2017 dukket begrepet opp for første gang. Hele fylket skulle på tv og aktivitetene sto i kø. I samarbeid med landets største kommersielle kanal, TV2, fikk over 1 million nordmenn oppleve det vakre fylket i beste sendetid. Kombinasjonen idrettsstjerner, flotte og spennende arrangement slo an direkte. Nå er den 2.utgaven i gang og forventningen er store.

- Tenk at jobben vi begynte i det små for 5 år siden, med en liten skifestival i Bø, skulle resultere i alt dette. Det er rett og slett fantastisk! Vi har skapt en modell der næringsliv, reiseliv og frivillige idrettslag jobber hånd i hånd, samt at flere kommuner er med og bidrar. Overskuddet går tilbake til idrettslagene, mens hele fylket får enorm eksponering i retur. Et vinn vinn prosjekt for alle involverte, sier prosjektleder Tormod Hynne.

Bli med på TV 2's Sommershow i Bø Sommarland 29.juni
Bli med på TV 2's Sommershow i Bø Sommarland 29.juni

Årets TelemarksVeka

Ski-Norge har trukket regionen til sitt bryst siden starten og i år slås alle rekorder. Hundrevis av barn, unge og mosjonister trener og konkurrerer under arrangementet som selvsagt også lokker de aller største stjernene. Therese Johaug, Petter Northug Jr, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby er noen av profilene som skal stake seg gjennom Bø og Lundes gater, siste helgen i juni.

- Sommarland Skifestival er et av mange arrangementer som ligger under paraplyen TelemarksVeka. Arrangementet er fortsatt spydspissen, men vi har opplevd en dobling av andre arrangementer siden i fjor. Både vi i ledelsen og TV2 ønsker å favne hele fylket. I år blir det arrangement og tv-sendinger fra nesten hele i fylket. Telemark er Norge i miniatyr og via TelemarksVeka samler vi dyktige arrangører som deler kompetanse og erfaringer, vi hvisker ut kommunegrensene dagene det pågår og ikke minst; vi viser frem det vakre fylket vårt til hele Norge, rett før sommeren braker løs, sier en entusiastisk Hynne.

Sommarland Skifestival

Hva er de største høydepunktene under årets arrangement?

-Det er vanskelig å trekke ut noen spesielle, men det er klart skiduellene med hele Norgeseliten i Bø og Lunde blir rått å oppleve. TV2s show i Bø Sommarland ligger an til å bli en innertier med mange flotte artister og flere overraskelser som publikum kommer til å sette pris på. God Morgen Norges reise gjennom fylket gir den aller beste starten på dagen. Det er herlig å se det store engasjementet der ute!

 

- Når det er sagt, så synes jeg det er veldig stas at det dukker opp nye spennende arrangement i programmet i år. Som for eksempel når Magnus Carlsen gjester Grenland Sjakksenter, Arve Tellefsen hos nyetablerte Myllargutfestivalen i Sauherad og Street Meet i Lunde. Alle flotte arrangement vi ønsker skal vokse seg store og sterke. Det er korte avstander i fylket og for familier som ønsker en liten spontanferie med masse innhold, så ligger programmet klappet og klart. Vi er klare til å ønske alle hjertelig velkommen, sier Tormod Hynne.

Hvorfor skal folk ta turen på disse arrangementene?

Fordi det blir den største happeningen i vår region på mange år! Norges største idrettsstjerner kommer for å konkurrere, men også for å by på seg selv, møte fans osv. TV2 har gjort en variert og sterk casting av artister, idrettsstjerner og profilerte programledere. Det direktesendte showet i Bø Sommarland blir en kveld vi håper folk skal prate om i mange år! Skiarrangementene i både Bø og Lunde er publikumsmagneter og det skjer mye annet i tillegg til rulleskiløp.

 

Dyrsku´n har med seg dyr og serverer kortreist mat, Høyt og Lavt rigger klatrevegg, Norges Skiforbund bygger hoppbakke, det blir fotball-VM på storskjerm og Nils Ingar Aadne har standup i Bø, rett etter premieutdelingen. M.a.o en fullspekket helg for hele familien. Både handelstanden, reiseliv og nesten 300 frivillige er klare til å gi folket en skikkelig kickstart på sommeren, avslutter Hynne.

Aktiviteter