Vrådal – en vinner også uten ski på bena

Straand og Vrådal i vakre Telemark har vært danskenes foretrukne reisemål i Norge i over 100 år. Første danske turist kom til Vrådal i slutten av 1800 tallet og etter det har Straand og Vrådal hele året vært en av de mest populære og største reisedestinasjoner for dansker i Norge.

 

Kontrastenes fylke kaller man Telemark. Kjører ut av ferga i Larvik, Langesund, Kristiansand eller Oslo og holder en stødig kurs i  mellom halvannen til to timer, skjønner du hvorfor. For da befinner du deg i Vrådal.

Det du møter i bygda Vrådal står i sterk kontrast til kystkulturen nede ved saltvannskanten i Langesund. For her oppe er det ingen tvil om at du befinner deg i det tjukkeste norske innlandet med skog, fiskevann, myr og li som nærværende og påtakelige ingredienser. Og det samtidig som du har kommet deg til fjells. Rett og slett.

Derfor er det ikke rart at når vi snakker om Vrådal, så tenker vi gjerne på ski, snowboard, snøtunge trær og topplua godt trukket ned over ørene. Men Telemarks-bygda i Kviteseid kommune er mer enn som så. Vrådal er en fantastisk helårs destinasjon.

Reisetips

Sjekk ut disse linkene og planlegg din tur til vakre Vrådal og Telemark:

Kontakt en av våre gode partnere for booking:

Se flere ferietips i Telemark på visittelemark.no 

Det historiske Straand Hotel

To som vet mer om Vrådal enn de aller aller fleste, er far og sønn Johan og Lars Arne Straand. Henholdsvis fjerde- og femtegenerasjons innehavere og drivere av Straand Hotel. Et hotell som har vært i familens eie i over 150 år – siden 1864.

Lars Arne, Katrine og Johan Straand
Lars Arne, Katrine og Johan Straand
Om sommeren kan du nyte maten ute på terrassen ved Straand Hotel

Vrådal – mye mer enn ski

Hotell- og reiselivsmannen har i det hele tatt mye å fortelle om den kjære hjembygda si.

Han forteller om alle mulighetene for aktiviteter i umiddelbar nærhet for den som befinner seg i Vrådal. Her kan man bade, vandre eller klatre på fjellet, sykle,spille golf, stå på SUP eller seile på vakre innsjøene Nisser og Vråvatn.

 

I tillegg kommer alle turmulighetene i umiddelbar nærhet i både lavlandet, på Hægefjell , Venelifjellet og Roholdsfjell. Og den som har tid til overs og skal tilbringe noen dager i Telemark, har heller ikke lange veien til steder som severdigheter og opplevelser som Rauland, Rjukan og Gaustatoppen.

Vrådal er også godt egnet for grupper/ foreninger med mange fine dags ½ dags utfluktsmuligheter som for eksempel. Vest-Telemark Museum m/ Eidsborg Stavkirke, Rjukan m/ Industriarbeidermuset, Vemork m/ krigshistorien og Gaustatoppen, Telemarkskanalen osv. Ta kontakt med en av våre mange god samarbeidspartnere som kan arranger bussreiser.

Gammel damper: Skuta fra 1911 går i rutetrafikk på Nisser. Hun stopper på Straand Hotels egen brygge. Foto: Flemming Hofmann Tveitan/Fjord Line

Slusecruise med M/S Fram

Når man er i Vrådal, er det også mulig å bli med på slusecruise med veteranbåten M/S Fram. Båten er fra 1909 og seiler på innsjøene Nisser og Vråvatn. Tar du en tur med den gamle skuta, får du en førsteklasses panoramautsikt – små øyer, bratte fjell og smale sund. Du vil også oppleve Nord-Europas høyest beliggende sluse, som fortsatt åpnes og lukkes ved håndkraft.

Gammel damper: Skipet fra 1909 seiler med jevnlig fart på Nisser. Hun legger til ved Straand Hotels egen brygge.
Gammel damper: Skipet fra 1909 seiler med jevnlig fart på Nisser. Hun legger til ved Straand Hotels egen brygge.

Vrådal Golf bane ligger på Fossøy, en idyllisk øy i innsjøen Nisser. Golfbanen har sandstrender, viker og sund, natursti og et rikt dyreliv. Her kan du se mange sjøfugler, rådyr, hjort og elg – og trår du varsomt ser du også beveren. Kongeørna sirkler ofte på himmelen.

Smaksopplevelser

Etter en fin og begivenhetsrik dag med mange nye inntrykk, er det hyggelig å slappe av og nyte et godt måltid i et av hotellets restaurantområder. Her kan du velge mellom hovedrestauranten, pianobaren, takterrassen, bestemorsstuen, vinkjelleren, stabburet eller Summerland Beach Bar nede ved stranden. Mulighetene er mange, og maten er fantastisk. Matelskere kan bestille gourmetmiddager med tilhørende vinpakke.

 

Det er også mulig å nyte en kopp kaffe eller et rolig øyeblikk i våre historiske omgivelser. Vi har en blå salong, et peisestue og en lobby. Veggene er fulle av historie.

Vrådal Booking

Hvis en ønsker å leie hytte eller ferieleilighet er det også mulig via Straand. Vi har hytter og leilighetene ligger i gangavstand til Vrådal Panorama Skisenter samt at vi leier ut hytter og leiligheter ved Vrådal Hyttepark & Ferieleiligheter i sentrum av Vrådal like ved historiske Straand Hotel.

 

Vår direktør Jesper Aagaard er ekte jyde, og kommer fra Tanderup, han leder Vrådal Booking som leier ut sommerhus og leiligheter, er alltid klar for de gode replikker. Og Johans kone, Helle kommer fra Århus, så her har kan danske gjester virkelig føle at de blir tatt godt vare på og kan føle seg «hjemme».

 

Kort vei til eventyrlystne Vrådal

Hotelldirektør Lars Arne er overfylt av både kjærlighet og ros for Vrådal og områdene i nærheten, men først og fremst er det stedet han fremhever.

For dansker og tyskere som kommer fra kontinentet, er det helt perfekt. Veiene som fører til Vrådal er et eldorado for bil- og motorsykkelentusiaster. Det er både svingete veier, bratte fjell og et rikt utvalg av fjord- og fjellterreng. Det er ikke uten grunn at veiene i Telemark kalles fornøyelsesparker. Og du vil møte mange drivende mennesker på vei i dette området.

Hele familien Straand ønsker velkommen til det historiske hotellet.
Hele familien Straand ønsker velkommen til det historiske hotellet.

Du blir tatt i mot med åpne armer

Hvis du vil tilbringe noen fantastiske dager i Norge og Telemark, er vertene på Straand Hotel og Vrådal Booking i Vrådal klare til å ta deg imot. Hvis du vil vite mer, kan du ringe Straand Hotel direkte på telefon + 47 35 06 90 00 eller kontakte oss på straand@straand.no. Ta også en titt på våre nettsider www.straand.no og
www.vraadalbooking.no.
Velkommen til oss!

Aktiviteter