Drømmekaféen

Det er veldig inn for tida å være aktiv og jeg vil vel si at jeg er en ganske så aktiv person jeg og. Mange har som favorittaktivitet å dra på fjellturer, stå på ski, svømme eller kanskje sykle, mens to av mine favorittaktiviteter er å shoppe og dra på kafé. Og dette gjør jeg gjerne med glede opptil flere ganger i uka.

For noen uker tilbake var jeg på jobbreise på Notodden. Og noe av det som er bra med jobbreiser er at man slipper å lage mat selv og kan spise ute med god samvittighet. I tillegg finner man så mange forskjellige typer kaffe som frister mye mer enn den kjedelige pulverkaffen som jeg pleier å ha hjemme. Jeg må bare si jeg elsker kaffe mokka!

Rundt 12-tiden var jeg passe klar for lunsj og rusla litt rundt for å finne et spisested. Jeg fikk øye på et skilt hvor det sto Stasjonen Kafé og bestemte meg for å ta turen dit. Etter å ha surra en stund på et industriområde kom jeg endelig fram til Stasjonen Kafé, et flott gult bygning med en kvinnelig statue foran. Jeg gikk inn og ble møtt av en hyggelig ansatt som viste meg til bordet.

Faktaboks

Kontakt Stasjonen Kafé :

Dette bør du oppleve når du er på Notodden:

Sjekk disse linkene for flere tips:

Stasjonen Kafé Notodden
Stasjonen Kafé Notodden

Stilfullt hele veien

Jeg setter meg ved bordet og det første jeg legger merke til er noen fine matbilder som virkelig vekker appetitten min - disse var da menyene. På bordet ligger det to lekre lysestaker som hadde passet helt perfekt på spisebordet mitt.

En smilende servitør vekker meg fra drømmeverden og tar i mot min bestilling. I hjørnet på veggen henger det flere fine skjerf, det er kult design på bord og stoler og hele hele rommet er egentlig ganske stilig og gjennomført.

Menyer som vekker appetitten

bilde2

Lekre lysestaker som jeg måtte bare ha

bilde3

Alt er til salgs

Etter en liten stund kommer servitøren med en rallarblings og  en deilig kaffe mokka med hjerte på. Alt så jo bare helt nydelig ut.

Men jeg klarte jo ikke å glemme lysestakene - de hadde jo bare sett så bra ut i spisestua. Så bestemte jeg meg for å spørre servitøren om hun viste hvor de ble kjøpt. Og joda det var ikke så vanskelig det, for de var til salgs. Det samme gjaldt skjerfene som jeg så på veggen, bord og stoler, lamper; mye av det var dansk design. Hvor herlig konsept er ikke det tenkte jeg?! Man kan både slappe av, spise, drikke kaffe mokka og shoppe på et og samme sted. Helt genialt!

Signe Johanne lager bare den beste kaffe mokkaen
Signe Johanne lager bare den beste kaffe mokkaen

Jeg er jo ei skravlebøtte og det hender at jeg slår til en prat med servitørene, spesielt hvis jeg er alene. Og jeg klarte jammen å få til det denne gangen også.

Signe Johanne het hun jeg snakket med, en veldig hyggelig dame som er utrolig flink til å lage kaffe. Det viste seg at hun også var driveren for denne kafén. Hun fortalte meg litt om konseptet deres, om at maten blir laget fra bunnen av og at de bruker kortreiste råvarer så langt det lot seg gjøre. Jeg fikk også vist noen av de produktene de solgte på huset og de hadde mye artig fra bord og stoler til lamper, skjerf og klær.

Fra togstasjon til Kafé

Jeg fikk også lært at Stasjonen Kafé var faktisk Notoddens første jernbanestasjon. Den ble tegnet av Thorhalvd Astrup og var ferdigstilt i 1909. Bygningen var endestasjonen for Tinnosbanen og industrispor til Rjukankaien ved Heddalsvatnet. Sam Eyde, som var grunderen for Hydro, begynte bygningsarbeid på Rjukan. All trafikk til og fra Rjukan hadde sitt utgangspunkt og endepunkt her. Industrihistorien fra Notodden og Rjukan kom på Unesco-lista i 2015.

Jeg må vel si at lunsjen tok litt lengre tid enn beregnet men det var absolutt vært det.

Rallarbli
Kultur og tradisjon