Telemarks beste julemarkeder

Ta en pause fra julestria og bli med på et av Telemarks koselige julemarkeder. Her kan du fine blant annet unike julegaver, tradisjonsrik mat og ekte julestemning. Siste helg i november braker det løs med julemarked fra kyst til fjell og her får du er en oversikt over Telemarks beste julemarkeder.

Julemarked i Brekkeparken, Skien

Skien byr på et av Telemarks største og mest populære julemarked med over 3500 besøkende.Når porten åpnes til Brekkeparken søndag 3. desember, møter du over 50 utstillere, dansende nisser, julesang fra Skien vgs, åpne julestuer og julestemning i hele parken.

- Vi har mange flotte lokalmatprodusenter i år. La deg friste av pølser, økologisk pinnekjøtt, kling, eplemost, honning, og ordentlig godt bakverk fra lokale bakere, sier julemarkedssjef Karen Kjeøen Erikstad.
I begge fløyene til Søndre Brekke gård er kunst- og håndverksprodusenter på plass, og ute i parken finner du juleboder på rekke og rad.

For barna blir det full rulle hele dagen. De kan kjøre tur i parken med hest og kjerre eller delta på morsomme juleverksteder. Der kan de lage julepynt, skrive julekort, eller lage en julegave. Alle kan besøke julepyntede hus og få se hvordan julen var på 1700-, 1800- og 1900-tallet. Kl. 16 er det julegrantenning ved hovedhuset, med sang og gang rundt juletreet.

Julemarked i Skienby

Mersmak, Skien kommune, og Skien By inviterer deg til å oppleve julemagien midt i sentrum av Skien lørdag 9. desember. Gatene våre vil fylles med entusiastiske utstillere som tilbyr et bredt utvalg av lokalmat, julevarer og håndverksprodukter.

I tillegg til shoppingmulighetene kan du glede deg over et mangfoldig kultur- og underholdningsprogram samt morsomme aktiviteter for både store og små. Vi har sørget for å skape en stemningsfull atmosfære som setter deg i julestemning.

Dørene er åpne fra klokken 11:00 til 15:00, så ta med familie og venner og nyt en hyggelig dag med julestemning og lokale godbiter i hjertet av Skien!

Julemarked i Langesund
Julemarked i Langesund
Julemarked i Langesund Foto: Per Åge Eriksen
Julemarked i Langesund Foto: Per Åge Eriksen

Julemarked i Langesund

Lørdag, 2 desember forvandles idylliske Langesund til et festlig julemarked fylt med julebakst, nisser, kortreist mat, kunsthåndverk, julemusikk, varierte aktiviteter og underholdning for både store og små. Med flere titalls entusiastiske utstillere, vil Langesund stolt presentere et av Telemarks mest omfangsrike julemarkeder.

I år får vi besøk av den velkjente NRK Super-figuren, Brillebjørn, som vil sørge for barnas underholdning. "Den lille dyrehagen" fra Bonderulla er fast innslag. Mehren gård i Bamble bringer med seg en sjarmerende hestevogn, som vanligvis er fylt med kaniner, sauer, høns og ponnier.

Fra scenen på Wrightegården kan publikum høre  på Musemine og Musemamsen. I tillegg kan store og små bli med på ansiktsmaling, juleverksted for barn og kino i Sentrumsgården. Filmen er «Reisen til Julestjernen».

Julebyen Kragerø

Julebyen Kragerø

Du har sikkert hørt om sommerbyen Kragerø, men har du hørt om Julebyen Kragerø? Fra slutten av november kan du oppleve Jul i småBYen. Byen er pyntet med lys og dekorasjoner - vandre gjennom koselige og intime gater og smau, særegne butikker og spisesteder, flotte julegater og en helt spesiell atmosfære!

Lørdag 25. november blir det Julegrantenning på torvet og lørdag 2. desember kan du delta i nissetoget og vandre med fakler gjennom Kragerø by. Denne dagen er det også Julemarked på torvet, og aktiviteter for barn på Jernbanetorvet. Torsdag 14. desember er det kveldsåpent til kl. 22 og Julemarked på torvet fra kl. 16-20.

Velkommen til Skomakergata stemning i småbyen Kragerø, der du kan gjennomføre julehandelen med hvilepuls i nostalgiske omgivelser!

Julemarkedet på Øvre Verket, Ulefoss

25. november er det klart for det tradisjonelle julemarkedet på Øvre Verket. Tunet blir fullt av rundt 40 boder ute og inne som byr på både julegaver, julekaker( også glutenfrie), julesnop og julepynt.

- De små røde husa blir fylt opp med kortreiste produkter av stor variasjon og høg kvalitet. Her kan du finne julegaver for de fleste, forteller Mette Sanden, daglig leder på Øvre Verket.

I tillegg skal du få oppleve skikkelig julesteming med fersk steinovnstekt bakst og rømmegrøt på Spiseriet.

Julemarked på Drangedal Bygdetun

Drangedal Bygdetun åpner dørene for det tradisjonelle julemarkedet lørdag 2. desember. Utstillere, underholdning og aktiviteter for barna, masse god mat og koselig julestemning! Tradisjon tro blir det nisseverksted på låven. Nissen tar også turen innom med gaver til de små. Markedet avsluttes med julegrantenning.

Julemarknad i Haukeligrend

Lørdag, 2.desember er det klart for Julemarked i krysset på Haukeligrend. Her vil du oppleve en atmosfære preget av hyggelig julehandel og gnistrende julelys som forvandler stedet til et ekte juleeventyr.

Dyreliv er en viktig del av vår julefeiring, og du kan hilse på sjarmerende ponnier, majestetiske kyr og livlige hunder som sprer glede blant besøkende. Vi tenner opp flere bålpanner for å skape en lun og varm atmosfære, og det er ingen tvil om at du vil føle julestemningen omfavne deg.

 

På markedet finner du et variert utvalg av godsaker og gaver. Her kan du sikre deg ferskt frukt og grønt, smakfullt Anguskjøtt, tradisjonell husflid og unikt håndverk, saftige sveler og varm kakao med krem, vakre juletrær, fortryllende gaveartikler, og du kan la deg friste av herlig julebakst.

Etter julemarkedet kan du bli med julegrantenning på Nordheimstunet. Vi synger vakre julesanger, mens korpset sørger for en stemningsfull musikalsk opplevelse. Og hvem vet, kanskje har nissen en liten overraskelse i ermet til de yngste blant oss?

Siljan julemarked

Den 2. desember blir Siljansenterets torg et samlingspunkt for utstillere, god mat, underholdning, og hyggelige mennesker. Det vil være prisutdelinger, julegrana tennes, og kanskje får vi besøk av nissen. En festlig dag full av fellesskap og glede!

Telemarkstunet

Julemarked på Telemarkstunet, Rauland

Hver helg fom 26.11 tom 17.12 kan du bli med på julemarked på Telemarkstunet. Her finner du håndverksutsalg med håndlaget kvalitetsprodukter, steinovnsbakeri med fersk brød og boller, salg av kling, julepynt, risgrøt, forskjellige utstillere og konserter.

Se flere julemarked i Telemark

Håper noen av disse julemarkedene kan friste. Ha en fantastisk førsjulstid!

Kultur og tradisjon