Telemarks beste julemarkeder

Ta en pause fra julestria og bli med på et av Telemarks koselige julemarkeder. Her kan du fine blant annet unike julegaver, tradisjonsrik mat og ekte julestemning. Første helgen i advent braker det løs med julemarked fra kyst til fjell og her får du er en oversikt over Telemarks beste julemarkeder.

Julemarked i Brekkeparken, Skien

"Tigerstaden" Skien byr på et av Telemarks største og mest populære julemarked med over 3500 besøkende.

Når porten åpnes til Brekkeparken søndag 27. november, møter du over 50 utstillere, dansende nisser, julemusikk, kor fra Skien vgs, åpen Kleiv-butikk og julestemning i hele parken.

- Vi har mange fine lokalmatprodusenter i år. La deg friste av pølser, økologisk pinnekjøtt, kling, kaker, saft, honning, og ordentlig godt bakverk fra lokale bakere, sier julemarkedssjef Karen Kjeøen Erikstad.
I begge fløyene til Søndre Brekke gård, er kunst- og håndverksprodusenter på plass og ute i parken finner du juleboder på rekke og rad.

En kuriosa er "Butikken til Kristiane" i Tomtegata 2, som ble drevet til utpå 1970-tallet. Denne søndagen byr den lille landhandelen på godteri og gode minner.

 

For barna blir det full rulle hele dagen. De kan kjøre tur i parken med hest og kjerre eller delta på morsomme juleverksteder. Der kan de lage julepynt, dekorere sin egen julekopp på standen til Porselensmuseet, eller bli med på DuVerdens spennende verksted. Alle kan besøke julepyntede hus – både i følge med julebukken eller gå på egen hånd. Julebukken starter hver halvtime. Der kan dere bli med inn i forskjellige stuer og hovedhuset og se hvordan julen var på 1700, 1800 og 1900-tallet. Kl. 16 er det julegrantenning ved hovedhuset, med sang og gang rundt juletreet

Snikstart med Bodil

- Allerede lørdag er vi i gang her i Brekkeparken, men da er det for de voksne, sier Tone Lundeberg, som arrangerer jolegilde sammen med turbobudeia Bodil Nordjore.
Du kan bli med på en smaksfest i Brekkeparken kafé. Bodil serverer julemat slik hun lager det hjemme hos seg selv, og hun forteller om de gode, gamle juletradisjonene i Telemark. Bodils jolegilde har forhåndspåmelding på telemarkmuseum.no

På julemarkedet søndag 27. november kl. 12 har du også anledning til å møte Bodil. Da foredrar hun om julemat og juletradisjoner i museets nybygg. Foredraget inngår i billetten du kjøper for å komme inn på markedet.

Julemarked i Langesund
Julemarked i Langesund
Julemarked i Langesund Foto: Per Åge Eriksen
Julemarked i Langesund Foto: Per Åge Eriksen

Julemarked i Langesund

Med hele 80 utstillere kan Langesund by på Telemarks største julemarked den 3.desember. Her får du alt fra ferdigmat, frukt, kjøtt og kaker til håndverk- og husflidsprodukter.

Den lille dyrehagen fra Bonderulla er fast innslag. Mehren gård i Bamble ruller inn en hestevogn vanligvis lastet med kaniner, sau, høns, gris og ponni.

I tillegg kan store og små bli med på eventyrstund, ansiktsmaling, juleverksted for barn og kino i Sentrumsgården. Filmen er «reisen til julestjernen» i ny og gammel versjon. Fra scenen på Wrightegården kan publikum høre  bla Musemine og Musemamsen.

Julebyen Kragerø

Julebyen Kragerø

Du har sikkert hørt om sommerbyen Kragerø, men har du hørt om Julebyen Kragerø? Fra og med 18.november kan du oppleve Julebyen Kragerø med sine koselige og intime gater og smau, særegne butikker og spisesteder, flotte julegater og en helt spesiell atmosfære! Det er massevis av aktiviteter for både store og små.

Julemarkedet på Øvre Verket, Ulefoss

26. november er det klart for det tradisjonelle julemarkedet på Øvre Verket. Tunet blir fullt av rundt 45 boder ute og inne som byr på både julegaver, julekaker( også glutenfrie), julesnop og julepynt. Mens barna kan bli med på julerebus.

- De små røde husa blir fylt opp med kortreiste produkter av stor variasjon og høg kvalitet. Her kan du finne julegaver for de fleste, forteller Mette Sanden, daglig leder på Øvre Verket.

I tillegg skal du få oppleve skikkelig julesteming med julemusikk, fersk steinovnstekt bakst og rømmegrøt på Spiseriet. Og kanskje kommer nissen også...

Julemarked på Drangedal Bygdetun

Drangedal Bygdetun åpner dørene for det tradisjonelle julemarkedet lørdag, 26.november. Utstillinger, underholdning og aktiviteter for barna, masse god mat og koselig julestemning! Tradisjon tro blir det turer med hest og vogn og juleverksted på låven. Nissen tar også turen innom med gaver til de små. Markedet avsluttes med julegrantenning.

Telemarkstunet

Julemarked på Telemarkstunet, Rauland

Hver helg fom 26.11 tom 18.12 kan du bli med på julemarked på Telemarkstunet. Her finner du håndverksutsalg med håndlaget kvalitetsprodukter, steinovnsbakeri med fersk brød og boller, salg av kling, julepynt, risgrøt, forskjellige utstillere og konserter.

Se flere julemarked i Telemark

Håper noen av disse julemarkedene kan friste. Ha en fantastisk førsjulstid!

Kultur og tradisjon