Telemarks beste julemarkeder

Ta en pause fra julestria og bli med på et av Telemarks koselige julemarkeder. Her kan du fine blant annet unike julegaver, tradisjonsrik mat og ekte julestemning. Første helgen i advent braker det løs med julemarked fra kyst til fjell og her får du er en oversikt over Telemarks beste julemarkeder.

Julemarked i Brekkeparken, Skien

"Tigerstaden" Skien byr på et av Telemarks største og mest populære julemarked med over 3500 besøkende. Når porten åpnes til Brekkeparken søndag, 1. desember, møter du 50 utstillere, Snekker Andersen, dansende nisser og åpen Kleiv-butikk.

- Vi har spesielt mange fine matprodusenter i år, og nytt av året er rakfiskprodusenten Anna Lisa Forberg, som byr på fisk fra Hardangervidda. Du kan også la deg friste av pølser, kling, kaker, olivenolje, saft, ost, honning, konfekt, sjokolade og brente mandler, sier julemarkedsjefen.
I begge fløyene til Søndre Brekkes gård, er håndverksprodusenter på plass, men også en forfatter, en såpeprodusent, Postera som selger brukt, nostalgisk julepynt og museets eget utsalg. "Butikken til Kristiane" i Tomtegata 2  som ble drevet til utpå 1970-tallet byr på godteri og gode minner!

For barna blir det full rulle hele dagen. På to tidspunkter blir det plass til noen på Snekker Andersen og julenissen, som Egal Teater spiller. I hovedhusets kjeller er det juleverksted og alle kan besøke julepyntede hus – både i følge med julebukken eller du kan gå på egen hånd.

Snikstart med Bodil
- Allerede lørdag er vi i gang her i Brekkeparken, men da er det for de voksne, sier Lundeberg.
Du kan bli med på smaksfest sammen med akevittekspert Halvor Heuch, jolegilde med sjølvaste Bodil Nordjore eller Juletradisjoner i stuene.

- Ja, det er noe for enhver smak, sier Tone Lundberg ved Telemark Museum. Hun jobber for fullt med å få alle detaljer på plass til helga.

Julemarked på Tuddal Høyfjellshotel
Julemarked på Tuddal Høyfjellshotel
Julenissen har eget hotellrom på Stabburet i Tuddal
Julenissen har eget hotellrom på Stabburet i Tuddal

Julemarkedet på Tuddal Høyfjellshotel

Herskapelige Tuddal Høyfjellshotel skinnar i all sin juleprakt og du er velkommen inn for en titt. På tunet vil det dufte av julemat, og lykter vil lyse opp desember-mørket.

Julenissen bor på stabburet og barna er velkomne til å sende sine ønsker i snippsekken på utsiden. Zakkæus Landhandel selger ferske brød og deilige delikatesser til juleforberedelsene, mens Guro baker lefser i bakeriet. Du får også kjøpt myke og harde pakker fra Karo og Jossi's fortryllende leketøysbutikk, strikk og vev fra Risørdamene. Carl holder åpent bryggeri og tar deg med på omvisning og en smak. Velkommen til en hyggelig julehandel på årets julemarked 30.november-1.desember.

Julemarkedet på Øvre Verket, Ulefoss

30. november og 1.desmber er det klart for det tradisjonelle julemarkedet på Øvre Verket. Tunet blir fullt av rundt 45 boder ute og inne som byr på både julegaver, julekaker( også glutenfrie), julesnop og julepynt.

- Årets nyhet er den nye kumlokk-kolleksjon fra Ulefoss, forteller stolt Mette Sanden, daglig leder på Øvre Verket. Kolleksjonen består av hettegensere, longsleeves, luer og handlenett med de ikoniske Ulefoss-kumlokkene. Klærne finnes i alle størrelser og flere farger og passer perfekt som julegave til deg selv eller en du er glad i.

I tillegg skal du få oppleve skikkelig julesteming med julemusikk, hest og vogn, fersk steinovnstekt bakst og rømmegrøt. Og kanskje kommer nissen også...

Julebyen Kragerø

Julebyen Kragerø

Du har sikkert hørt om sommerbyen Kragerø, men har du hørt om Julebyen Kragerø? Fra og med 28.november kan du oppleve Julebyen Kragerø med sine koselige og intime gater og smau, særegne butikker og spisesteder, flotte julegater og en helt spesiell atmosfære! Det er massevis av aktiviteter for både store og små. Sjekk ut hele programmet! 

Julemarked i Langesund

Julemarked i Langesund

Med hele 80 utstillere kan Langesund by på Telemarks største julemarked den 7.desember. Her får du alt fra ferdigmat, frukt, kjøtt og kaker til håndverk- og husflidsprodukter.

Den lille dyrehagen fra Bonderulla er fast innslag. Mehren gård i Bamble ruller inn en hestevogn vanligvis lastet med kaniner, sau, høns, gris og ponni.

– Morsomt for både barn og voksne. Et fyrverkeri av et show, forteller julemarkedgeneral Aase Salen Hagen i  intervju med Varden. Hun lokker videre med eventyrstund, juleverksted for barn og kino i Sentrumsgården. Filmen er «reisen til julestjernen» i ny og gammel versjon. Fra scenen kan publikum høre den lokale sangstjernen Lene Vinje, mannskoret Styrbord Halser, Pellik Piratnisse, Musemine og Musemamsen og Langesund skolemusikk. Mauricio spiller trekkspill i gatene.

Porselensmuseet

Norwegian Made julemarked, Porsgrunn

Norwegian Made salgsutstiling på Porselensmuseet er et helt nytt konsept. 26 kunsthandverkere, designere og brukskunstnere selger sine egenproduserte varer. Her vil du garantert fine unike julegaver. Åpnet onsdag -søndag tom 22. desember.

Telemarkstunet

Julemarked på Telemarkstunet, Rauland

De neste to helgene kan du bli med på julemarked på Telemarkstunet. Her finner du håndverksutsalg med håndlaget kvalitetsprodukter, steinovnsbakeri med fersk brød og boller, salg av kling, forskjellige utstillere og konserter.

Se flere julemarked i Telemark

Håper noen av disse julemarkedene kan friste. Ha en fantastisk førsjulstid!

Kultur og tradisjon