Det går an på Rauland!

Det var en gang to duracellkaniner som skulle til fjells…                    « STINE! Herregud, som jeg gleder meg! Karianne kommer mot meg i en heidundranes fart på Oslo S. Med en stor bag og et enda større smil, er det ingen tvil om at Karianne er klar som et egg for å utforske Rauland!

Fra Farmen til fart og spenning

Men la oss spole litt tilbake. Karianne, eller KariSafari som mange kjenner henne som, var deltaker i Farmen 2017. Gjennom TV-ruta sjarmerte hun seerne i senk, og ble raskt kjent som blidfisen på gården. « Skynde seg sakte» var mottoet hennes, noe hun definitivt gjør i livet sitt også.

Hun sjonglerer studenttilværelsen med rollen som instagraminspirator og foredragsholder. Gjennom sin Instagram-konto @karianneaw byr hun ikke bare på seg selv, men hun er en stor inspirasjon for mange unge jenter. Som tidligere journalist i ungdomsbladet TOPP, fant Karianne og jeg fort ut av vi brenner for mye av det samme, og at vi skulle finne tonen var jeg ikke i tvil om! Hun kontaktet meg en ettermiddag i november etter at produksjonsteamet i Farmen fortalte henne at hun hadde mange likhetstrekk med en tidligere Farmen-deltaker… Og vips-så ble vi venner!

Vinn en Moderne Askeladden helg på Haukelifjell!

Rauland, here we come!

Det er fredag ettermiddag og på toget retning Skien har Karianne og jeg funnet oss godt til rette. Vi har kickstarta påsken med et påskeegg, og som de godtemomsene vi er, forsvinner det raskt ned i ganen. Og før vi vet ordet av det, har vi ankommet Skien. Ssangyoungen fra Brukbilforum AS står og venter på oss. Rauland next!

To-tre timer senere kjører vi opp mot den mørkbelagte hyttegrenda i Holtardalen der vi skal tilbringe helga. Kun et steinkast unna Rauland Skisenter. Etter at middagen er fortært går øyelokka fort igjen, og vi våkner uthvilte i 08.00-draget. Ute viser gradestokken «dugeleg kaldt» ifølge dialekttempen på Rauland og vi pakker på oss ull på ull for en frisk morgentur.

Ski og afterski

Etter en lang og deilig frokost er det på tide å teste Telemarks største vinterdestinasjon! Med slalåmski og brett er Karianne og jeg klare for å suse ned en av de 49 nedfartene på Rauland! Men i det vi går av skiheisen, må vi ta en fem minutter og nyte utsikten i strålende solskinn. Hvorfor dra til Alpene når Rauland har slike flotte fjellsider å by på?!

To friske turer senere, måtte vi sjekke ut Paviljongen som byr på afterski og alpestemning midt i bakken! Men vi kunne ikke forlate Holtardalen før vi hadde fått med oss en ekte grillfest i solveggen!

Gode og mette på pølser dro vi innom det berømte afterkistedet på Rauland, Heishuset! Etter x antall svenske hits og Broiler-låter med topp stemning og dansing på bordene var det på tide å få i oss litt mer mat. Albertos på Fjøllhalli diska raskt opp en deilig pizza, og tre store stykker senere var både Karianne og jeg klare for senga!

Se påskeprogram for Rauland.

Vidsyn på Vierli, Rauland

Skulpturen Vidsyn ruger på toppen av Vierli i Rauland Skisenter med utsikt utover Hardangervidda

Fart og spenning på Vierli

Søndag morgen badet Rauland i sol, og temperaturen viste «kvitrima» dvs, rundt 7 minusgrader. Aking, langrenn og scootermoro sto på agendaen, med andre ord en fullpakket dag med mye fart og spenning!

Vierli Vinterland var første stopp, og her skulle vi få testa akeskillsa våre. En skulle kanskje tro at Karianne og jeg var ivrige akere, men den gang ei! Heisen var en ting ( KJEMPEMORSOMT å sitte på et akebrett i oppoverbakke!!!) , men å ake nedover….det var noe heftigere enn tidligere antatt. Den bremsen ble godt brukt kan du si!

 

Når det skal sies, var det likevel en artig opplevelse verken Karianne og jeg vil være foruten! Dessuten fikk vi venner for livet da vi møtte en skoleklasse fra Lillesand! Noe som igjen bekreftet mine tanker om Rauland som tidenes familiedestinasjon! I heisen møtte vi alt fra ivrige 11-åringer som knapt visste hva brems var, til familier som kickstarta påsken her på Vierli! Forståelig nok. Her er det nemlig nok moro å finne på! For dersom aking ikke frister, kan du låne deg et par langrennsski, pakke sekken full av kvikk lunsj og kakao og nyte langrennsløypene her! (Og du har nok av plass å øve deg på! Rauland har nemlig 150 km med langrennsløyper!)

Men turen til Vierli var ikke komplett før vi fikk teste noe av det jeg kommer til å huske aller best. Snøscootermoro. 

Rauland er en av få steder i Norge hvor du kan leie snøscooter (du må ha lappen). For en befriende følelse det var å sitte bakpå en snøscooter! Omgitt av det hvite landskapet og med en vind som kiler deg lett på kinnene og samtidig påfører gratis rouge…var det virkelig en minneverdig tur jeg neppe kommer til å glemme med det første!

Den actionfylte dagen gikk mot slutten, og det var rart å skulle forlate Rauland i det fine pre-påskeværet! Men HEI, med SÅ mange aktiviteter påsken gjennom, er det på ingen måte grunn til å ikke returnere fortere enn svint til dette stedet… Som de selv sier: « Det går an på Rauland»!