Gledegaranti på Gautefall

«Dikkan må være med på popquiz i kveld!» sier den overbevisende resepsjonisten til oss idet vi sjekker inn på Gautefall skilodge, en kort kjøretur fra Drangedal stasjon. Det tar et par sekunder før svensken catcher dialekten, men hun skjønner likevel essensen av det. Skilodgen arrangerer popquiz i kveld. Og vi bør være med!

Denne gangen har jeg nemlig byttet ut dansken (@iamnordic) med svensken (@annikabylund) En svært ivrig friluftsjente bosatt i Oslo som har flere døgn med ski på beina enn uten. På Norgeskartet kan hun også krysse av langt flere skidestinasjoner enn undertegnende, men Gautefall, som ligger snaue tre timer fra Oslo, hadde hun til gode å oppleve.

Popquiz og afterski

I resepsjonen ønskes vi velkommen av søskenparet Robin og Malin. Barna til Bjørn Halvor Roalstad som driver Gautefall skilodge og Gautefall skisenter. 16 år gammel begynte Bjørn Halvor å jobbe på skisenteret, og i 2015 kjøpte han også Gautefall skilodge av noen dansker. Hele familien Roalstad står på daglig for gjestene skal trives, og DET merkes godt. Vi blir godt ivaretatt fra vi sjekker inn til vi kommer på quizen, der dattera Malin står for dagens popquiz!
Lokalbefolkningen fra Drangedal har ankommet, og vi blir raskt tatt inn i varmen.

Vinn en Moderne Askeladden-helg på Haukelifjell!

Popquiz med jentegjengen fra Drangedal
Popquiz med jentegjengen fra Drangedal

« STINE! Navnesøster! Dere må jo bli med på laget vårt!»

Før vi vet ordet av det, er vi en del av jentegjengen fra Drangedal og lærer oss raskt at 1. Etter popquiz drar man på afterski. 2. Munnen bør lukte greit før afterski og da tar man seg en KOE (tyggegummi!).

Vi tar en rask tur innom afterski ( vi skal jo tross alt tidlig opp for å stå på ski!) der vi møter en guttegjeng fra Larvik som tilbringer helga her. Selv om Gautefall tiltrekker seg mange barnefamilier, er det også flere unge som drar hit for å sjekke ut de 14 nedfartene samtidig som de nyter den 6-seters ekspressheisen som gjør at man sjelden opplever kø her! Der den ellers ville brukt 10 minutter til toppen, tar denne ekspressheisen kun tre minutter før man kan sette utfor!

Telemark Wintertour

Etter en deilig natt i en av de mange hyttene som er til utlåns her, spiser vi oss gode og mette på skilodgen før vi spenner på oss slalåmski for en dag i bakken! To-tre turer går unna i en fei, og ettersom det er vinterferie, er Telemark Wintertour innom! De arrangerer morsomme konkurranser for barn..og lekne voksne! Vi fikk teste en av deres artige konkurranser som gikk ut på å løpe så langt du kommer før en strikk festet rundt livet ditt trekker deg raskt tilbake. Passe tøft, spesielt med slalåmski på beina! Jeg ble derfor slått av samtlige…ok, alle, hehe.

Rytterspranget

Klokken næmet seg ett, og rundt nå trekker folk mot Rytterspranget cafe som er plassert på toppen av skibakken. Her kan du få deg en deilig gulasjsuppe som gjør at energinivået i bakken opprettholdes. Og har barna lyst på mer moro, kan de ta en tur innom Legoland eller lekerommet på skilodgen.

Vår dag i bakken nærmet seg derimot slutten. Synd, for vi fikk ikke testet ut de mange bakkene som Gautefall har å by på. Men det betyr jo at vi bare MÅ tilbake for å oppleve mer av dette sjarmerende skistedet som passer både for store og små!