Høg, høgare Haukeli

Fredag 02.februar kl. 12.39. Jeg setter meg på toget retning Skien. Her skal jeg møte Kasper for aller første gang. Sammen skal vi oppleve ekte vintereventyr på Haukeli i Telemark.

Kasper er best kjent som @iamnordic på Instagram. Siden han var med i polarekspedisjonen har  jeg latt meg fascinere av denne karen. De flotte naturbildene har legger ut, tekstene som får deg til å tenke og reflektere og de vakreste filmsnutter. Og ikke minst, dronebildene!

Stine og Kasper klare for å dra på vintereventyr i Telemark
Stine og Kasper klare for å dra på vintereventyr i Telemark

HEJ STINE!
- Hva er han dansk?! Jeg blir med ett forfjamset og lurer fælt på hvordan dette skal gå! Men det viser seg at Kasper snakker dansk-norsk. PUH.

Vi kjører innom Visit Telemark for å hilse på gjengen, før ferden videre går mot Bruktbilforum der vi får låne en frekkas av en bil! Etter tre timer på veien med x antall kaffepauser og diverse bli-kjent spørsmål, er Kasper, SsangYongen og jeg fremme på Haukeliseter fjellstue!

Prøvekjør SsangYong 

Og for et syn som venter oss. Ute er det bekmørkt, men Haukeliseter fjellstue lyser opp der den bader i snø. Julestemningen er på plass til tross for at skriver februar og temperaturen vitner om vinter med stor V. 

En tre retters middag er på sin plass etter mange timer i bil. Og en og el halv time senere går øyelokkene sakte, men sikkert igjen. Fjellufta har gjort oss trøtte, og vi blir innlosjert i tårnbygget fra 1890. Her får vi hvert vårt fjellrom med inngang rett fra naturen!

Vintereventyr på Haukeli

Følg videre med på Den Moderne Askeladdens vintereventyr!

Sjekk Den moderne Askeladdens eventyr også på :
•Facebook: @visittelemark
•Instagram: @visittelemark, @stine.hartmann, @iamnordic
•SnapChat: stinita, iamnordic

IMG_9646
Stine og kasper på vintereventyr, herfra Haukeliseter fjellstue

Magisk lørdag

Å våkne opp til sol og hissige -22 var faktisk litt av en drøm! Spesielt når hjemmelaget yoghurt med eple og kanel sto på menyen! Rundt oss satt alskens turivrige turister og tittet spent ut av vinduet. Hva skulle man velge i dag mon tro? Kiting, skredkurs, hundepsann, en topptur eller en skitur? Valgene er mange på Haukeli, noe som også gjør at de som besøker fjellstuen spenner seg fra pensjonister til barnefamilier og ivrige turfolk.

Kiting sto øverst på vår plan for dagen, men da vinden ikke ville spille på lag med oss, måtte denne aktiviteten utgå for dagen. Men om vindforholdene først ligger til rette for kiting, kan du glede deg! Dette MÅ bare være drømmedestinasjon for deg som vil oppleve et av Norges beste kitedestinasjoner. Bare se hva de lokker med på sine kitekurs:
- Være aktiv ute i frisk luft til krampa tar oss
…etterfulgt av punktet:
- Villmarksspa med badestamp ute og badstu
Next time!

Vinn en Moderne Askeladden-helg på Haukeli!

Perfekt stoppested

Rundt 20 000 personer overnatter Haukeliseter fjellstue i løpet av ett år, og ganske mange flere kommer innom. Her blir de varta opp av de 25 menneskene som jobber her. De får deg til å føle deg som hjemme med ett. For har du vært her en gang, ja da kan du være sikker på at landskapet, turene, maten og atmosfæren gjør at du allerede er i ferd med å planlegge neste tur til Hauekli!

Og er du en av de som planlegger å gå Norge på langs, er Haukeli det perfekte stoppested. Hit kan man lett få sendt opp forsyninger, og det er det perfekte stedet for venner og familie å møte sin turglade datter, sønn, bror, søster eller venn!

Noen som blir med meg til høsten å gå Norge på langs?:) Vi har i alle fall tidenes beste sted å stoppe på!

Telemarski på Haukelifjell Skisenter

Ettersom kiting utgikk, var vi klare for å spenne på oss telemarksskia! For man kan da ikke dra til Telemark uten å teste telemark!

Tidligere i år ble det arrangert NM i telemark på Haukelifjell skisenter som ligger et steinkast unna Hauekliseter fjellstue, så hva passet vel da bedre enn å lære telemark i Telemark av en ekte telemarksproff?! 16 år gamle Maja Brynilsen var vår læremester denne dagen, og til tross for en god læremester ble det et par knall og fall i bakken! Kasper tok det derimot raskt, mens undertegnende, vel la oss si at disse beina har knapt ploget så mye i løpet av en dag! Men gøy, DET var det!

Les også historien om Skilegenden Sondre Norheim

Overalt i bakken registrerer jeg Haugesund-dialekten. Kanskje ikke så rart, når det er mange fra Haugesund som har hytte i området. Ellers finner du mange gjester fra Østlandet… og Jake fra Canada! Alt mulig-mannen som sørger for at alle får skiene smurt, at hjelmen sitter som den skal og at minestronesuppa står klar etter en god økt i bakken! Men hva bringer så en canadier til dette skistedet?!
( Foruten om kjærligheten da!)

- Se rundt deg da! Dette stedet har alt. Det er snøsikkert og som regel alltid fint vær. Det er familievennlig, det er velpreppede løyper her (hele 65 km med langrennsløyper!) variert terreng, god mulighet for frikjøring og et fantastisk sommersted også, med utallige turmuligheter.

Jøss, hvem hadde trodd at Jake var tidenes ambassadør for Haukeli skisenter?:)

Den solrike dagen i bakken ble avsluttet med en paralellslalåm-konkurranse i barnebakken, og her stakk Team Maja av med seieren! Takk til alle som stilte opp! Og spesielt til Maja, som holdt ut en hel dag med Kasper og meg i bakken!