Vintereventyr i Vrådal

Sist gang jeg var i Vrådal møtte jeg friluftsentusiasten Jon Ingebrigtsen, mest kjent for sin forkjærlighet for turgåing og sine mange turer til Gaustatoppen (over 1250 ganger).

Som liten fikk Jon høre at man aldri skal gå ærendsløs i naturen. Jon lurte derfor på hva mitt ærend var da vi tok bena fatt og dro på tur til Venelifjell i mai i fjor. Jeg svarte at jeg ønsket å vise hvor vakker natur det er i Vrådal gjennom bilder og filmer. Mens Jon, min nye turkamerat skyter inn følgende svar: «Vi går det viktigste ærendet, Stine. Ærendet for folkehelsa. Dessuten må vi nordmenn bli flinkere til å bruke Norge som ferieland. Vi reiser oss fordærva!»

Jeg kunne ikke vært mer enig. Vi reiser oss forderva, så hvorfor blir vi ikke bare hjemme for en gangs skyld?! Vi trenger ikke alltid Alpene for å stå på ski. Vrådal funker fint det også.

Les mer om møte med Jon og mitt sommereventyr i Vrådal

Lørdag 3. februar sjekket Kasper og jeg inn på Quality Straand Hotel i Vrådal. Hotellet ligger idyllisk til ved innsjøen Nisser.
Etter en deilig middag ble vi innlosjert på koselige rom med utsikt til Nisser.

Etter en god natts søvn var planen å stå på ski, men aller først tok jeg turen innom Sølvsmedtunet. Den sjarmerende gavebutikken ved siden av hotellet der andre etasje huser julenissens eget brevhus! Her kan du skrive julekortet ditt, få det stemplet med eget nissestempel, og kortet blir så sendt ut i desember! Kjekt å gjøre seg ferdig med kortene allerede nå. ( Mamma, neste års julekort er skrevet her!)

Askeladdens reise i Telemark er sikret av BruktBilForum og  SsangYong. Prøvekjør SsangYong selv.

Klare for tandemskikonkurranse

Etter at julekortet mitt ble skrevet og stemplet, dro Kasper og jeg til skisenteret i Vrådal, Vrådal Panorama. Senteret ligger kun 4 kilometer unna Vrådal sentrum, og med sin 8-seters stolheis er kø et ukjent fenomen her! Til tross for at det var flust av folk her, opplevde vi null kø fra 10.00-16.00. Ganske så behagelig!

Med 7 heiser og 15 nedfarter har du nok av plass å boltre deg på. Om du enten står alpint, telemark, snowboard, langrenn eller tandem (?!).
Jepp, Kasper og jeg testet tandemski for aller første (les siste,
hehe) gang. Nok en gang ble det knall og fall, og Team Kasper stakk av med seieren!

Vinn en Moderne Askeladden-helg på Haukelifjell!

Vrådal

Snowboard med Vrådalsgutta

Jeg hadde forventet meg en rekke fall ved neste skiaktivitet, men her hadde jeg faktisk rimelig stø kurs (til tross for at brettet ikke alltid pekte riktig vei!) Mitt 15 minutters snowboardkurs med Vrådalsgutta gjorde susen, og jeg klarte faktisk å stå UTEN å falle hele den siste bakken. Å stå med begge bena planta på et brett er neimen ikke lett første gang du gjør det, men når man først finner balansen går det rimelig greit! ( Men støl, DET blir du garantert!)

Et par frosne kinn og hender senere var det på tide med lunsj på Vrådal Panorama. Og hva smaker vel bedre enn en saftig burger?! Gode og mette spente vi på oss slalåmskia og suste ned bakkene til sola gikk ned. En rimelig magisk skisøndag om jeg får si det selv!

 

Siste stopp denne helgen var Norsk Skieventyr i Morgedal. Et passende sted å spise middag før helgeeventyret var omme for denne gangen!

Og hey - jeg klarte til og med å sjekke av et par punkter på bucketlista mi!

1. Prøve å stå minst 20 meter på snowboard UTEN å tryne! (Jeg sto hehe)

2. Møte noen av de samme folka som jeg møtte sist jeg var i
Telemark! ( Vrådalsgutta)

Følg med videre på eventyret til Kapser og meg!

@iamnordic og @stine.hartmann på Instagram 

Hilsen

Den Moderne Askeladden, Stine Hartmann