Min eventyrlig start

Det var ei gang ei Oslo-jente som dro til Telemark for å oppleve hva dette flotte fylket har å by på!

Tandemhopp med Grenland Fallskjermklubb
Tandemhopp med Grenland Fallskjermklubb

Dag 1

Og DET var ikke lite! Kickstarta reisen min mandag morgen med å hoppe i fallskjerm med Grenland fallskjermklubb! For en befriende opplevelse! Adrenalinet varte dagen lang, og jeg skjønner GODT hvorfor man blir bitt av hoppebasillen! Han jeg hoppa med var en særdeles kul kar, som gjorde hele opplevelsen til en flyvende fest!

Jeg landa i Morgedal, der jeg ble møtt av en flokk med barn som ropte "JOBBEPÅ", noe jeg definitivt gjorde resten av dagen!

Bilde av selveste skilegenden, Sondre Norheim, på Norsk Skieventyr
Bilde av selveste skilegenden, Sondre Norheim, på Norsk Skieventyr

Morgedal, den moderne skisportens vugge

Første stopp var skimuseet i Morgedal, Norsk Skieventyr, der jeg fikk høre om den norske skilegenden Sondre Norheim. "Den moderne skisports far" som han også kalles! Litt av en duracellkanin kan jeg fortelle deg! Ikke nok med at han gikk skirenn i Oslo til den store gullmedaljen, han GIKK på ski fram og tilbake fra hovedstaden. DA har du litt av en energilager i kroppen din! Eller er bare litt huegærn!

Jeg tok også en svipptur innom barndomshjemmet til skilegenden (funfact: Her ble en første OL-ilden tent!), og på veien tok jeg et stopp innom bonden Aslak for å smake på hans hjemmebryggede øl! Og for en person som IKKE liker øl (forrige gang jeg drakk øl var i fjor sommer! En liten sipp av en Corona på en varm sommerdag!) så var denne ølen helt MAGISK. Den smakte så utrolig mye! Kudos til Aslak altså!

På vei til Sondre Norheims stue traff jeg bonde Aslak, som ba meg på hjemmebrygget øl.
På vei til Sondre Norheims stue traff jeg bonde Aslak, som ba meg på hjemmebrygget øl.

Kjørr!

Med litt hjemmebrygga øl innabords, var det på tide teste en aktivitet jeg ikke har prøvd før, men som mange nordmenn har testet: rulleski! Team Telemark og Jostein tok meg med på en liten tur der jeg kun datt EN gang(!)

Lærte meg dog tre ting i løpet av turen:
1. Du må jobbe med balanse
2. Du må være sterk i mage/rygg
3. Og du må smiiiile masse!

Likte punkt tre, som jeg også gikk for i løpet av turen!

På rulleskiren med Jostein, Team Telemark og de spreke barna fra Kviteseid Idrettslag
På rulleskiren med Jostein, Team Telemark og de spreke barna fra Kviteseid Idrettslag

Telemarkskyr, is og sjøormen Selma

Fra rulleski gikk turen videre til Nordigard Bjørge i Seljord, der jeg fikk smake på hjemmelaget kjøttsuppe og hjemmelaget sjokoladeis! Og jeg fikk hilse på de fantastiske Telemarkskyra!

Og et steinkast unna, ligger det berømte Sjøormtårnet som jeg hørt sååå mye om. Her skal man visstnok kunne spotte sjøormen Selma, som lever i Seljordsvannet. Ordføreren av Seljord fortalte meg at sjøormen elsker varmen (da er vi to, Selma!) så det beste er å dra hit i juni/juli tider dersom du vil møte henne!

Jeg måtte bare hilse på Telemarkskyra siden jeg var innom Nordigard Bjørge
Jeg måtte bare hilse på Telemarkskyra siden jeg var innom Nordigard Bjørge

Jeg var dog så heldig at jeg fikk møte søsteren til Selma, disse folka her!
Gutta går på Seljord fhs, som har linjer som Viking og paragliding!
HALLO, nå vet jeg hva jeg skal gjøre dersom jeg skal ta meg et friår!
Bli viking på Seljord fhs vel!

En innholdsrik dag gikk mot veis ende, og jeg kom meg omsider til Bø Hotell!

Dag 2

Dag 2  fikk en pangstart i Bø, Sommerland med russ fra bussen Club Penguin og to gutter fra vanen Askeladden! LITT av et sammentreff der altså! Jeg fikk også sjekka ut bussen deres, som er den aller første russebussen i Bø! Creds gutter!

Ferden gikk så til Norsjø Ferieland, der jeg ble fraktet i en frekk kjerre av en sirkusdirektør på 61 år! Tidligere drev han ferielandet, mens nå driver han bare med moro! Neida:) Men FOR en karakter! Han eier flere slike biler,og den ene kan man faktisk sove i! Frekke saker.

På idylliske Norsjø Ferieland møtte jeg 12 år gamle Edvard, en wakeboard-Gud! Jeg prøvde iherdig å lære meg dette, men har skjønt at det er grunn til at det tar tid! Edvar trener gjerne HVER dag sommeren lang, og nå som det har vært litt kjøligere i lufta, to ganger i uke og to ganger i helgene. Tør ikke tenke på hvor god han kommer til å bli i en alder av 18!

Fra wakeboard til mer moro- selv om russetida er over for disse karene, stopper det ikke dem å ha det moro! Torstein Lindheim (han som på min snapchat spurte om vi var "online" nå da vi snappet, haha) har tidligere drevet Norsjø med sirkusdirektøren Magne, og jeg ble tatt med rundt i byga på en aldri så liten sightseeing der vi kjørte innom Lindheim Ølkompani, et bryggeri og restaurant i ett! Kan det bli bedre!

Om du har fulgt meg på Snapchat (stinita) så har du kanskje fått med deg at disse to dagene, ja, de har vært et eventyr i seg selv! Så her gjelder det å følge med videre! Askeladden kommer kanskje til et sted nær DEG!