Snipp snapp snute- de vakreste øyeblikkene finner du ute!

Før jeg startet reisen min til Telemark, var jeg veldig spent på hva jeg kom til å møte på min vei, og eventuelt hva jeg kom til å savne.

For en byjente som meg selv ville vel abstinensene til storbyen dukke opp raskt? Abstinensene etter cafeer, gymmen, diverse døgnåpne butikker? Vel, de kom aldri. Verken savnet eller abstinensene.
Nærheten til en storby og døgnåpne butikker var ikke så viktig lenger.

Her var det naturen og menneskene jeg fikk en nærhet til. De gjestfrie telemarkingene som har åpnet hjemme sine og satt ting til side for å hjelpe meg og gjort at jeg har følt meg som hjemme hele veien!

Jeg har tatt del i livene deres, og følt på hvordan det var å være en ekte telemarking. Jeg har opplevd alt fra lamafarmer til en egen wakeboardpark, eventyrhotell og vintønneovernatting. Så hva er det å savne da?

 

Med en flyvende start ( Jeg hoppet ut fra et fly for søren!) og en vi(n)dunderlig avslutning (tenk at man kan sove i en vintønne på
Gvarv!) har denne turen vært mer enn bare et eventyr. På lik linje med min deltakelse i programmet Farmen, har jeg fått en enda sterkere dragning mot naturen, mot dyr og mot ”bygda”.

Selv om jeg ikke fant kjærligheten, fant jeg søren meg kjærligheten til Telemark!

Før jeg la ut på mitt to uker lange Telemarks-eventyr, lagde jeg en bucketliste over ting jeg ønsket/hadde et håp om å gjennomføre.
Enkelte litt mer krevende enn andre, men desto morsommere å prøve å få til!

1. Kidnappe katta til ordføreren i Telemark

Jeg møtte kun ordføreren i Seljord, men om han hadde en katt vet jeg fint lite om!

2. Gå på epleslang i fruktbygda Gvarv

Tiden strakk ikke helt til! Jeg var nok litt for opptatt av å høre om vinen de lager her!

Stine Hartmann i Fruktbygda, Telemark

3. Feste med russen

CHECK så det holder!!! Russefest på Lifjell natt til 17.mai glemmer jeg ALDRI!

4. Komme meg på TV Telemark i beste sendetid

Jeg kom meg ikke på TV Telemark, men opplevde noe enda større! Jeg havna på NRK.no samt Norgesglasset i forbindelse med en sak om sjøormen Selma, som ordføreren nå ønsker å finne en gang for alle. En íde han kom på etter møtet vårt!

Stine Hartmann fester med russen i Bø

5. Samle så mange mennesker som mulig over Fjoneferja og gjøre knebøy

Hey, jeg samla så mange jeg klarte! Vi var mellom 4 og 6 stk, og gjorde knebøy i de 4 minuttene det tar å ta ferja over

6. Bli med i et teaterstykke

Vel, jeg lagde mitt eget da jeg kledde meg ut på Ibsen Venstøp med museumsguiden!

Den moderne askeladden, Stine Hartmann feirer 17 mai i Bø, Telemark

 

7. Få nytt profilbilde på Facebook iført telemarksbunad!

...og joggesko sittende oppå en motorsykkel! Check herfra og til neste
17.mai!

8. Invitere meg selv på kaffe til en kjent Telemarking

Kaffeslaberas med Sonen-programleder Line Victoria Husby må vel kunne checkes av her?

9. Ta en selfie med en lama

Jeg har ikke ORD for hvor gøy det var. Den gleden jeg kjente på da jeg traff mitt favorittdyr. Og det i flertall også! HERREFRED!

10. Finne meg en vertsfamilie

STØLAN! Jeg digger dere. Det veit dere godt. Alle og enhver. Fra far til mor, søster, bror og lillebror! SOM dere tok vare på meg da jeg var på besøk!

11. Lage en låt om Telemark og få en artist fra Telemark til å
spille gitar til låta.

Jeg spilte inn en selvlagd blueslåt i Juke Joint Studio på Bluseumet i Notodden! Det sier vel sitt!

12. Dra på Tinder-date i vintønna

Det ble mye tindring, men lite dating i tønna dessverre. Eller vent. Kjærligheten jeg har fått til fylket kan vel neppe overgå en date i tønna!

Gygrestolen ved Bø er en særegen og mystisk fjellformasjon som stiger opp av skogen.
Gygrestolen ved Bø er en særegen og mystisk fjellformasjon som stiger opp av skogen.
En ubeskrivelig flott utsikt fra Bandaksli brygge på Nasjonal sykkelrute nummer 2 ved innsjøen Bandak på Telemarkskanalen.
En ubeskrivelig flott utsikt fra Bandaksli brygge på Nasjonal sykkelrute nummer 2 ved innsjøen Bandak på Telemarkskanalen.

 

Naturen er en ting ( vakre Venelifjell, Gygrestolen i Bø, Bandaksli brygge i Dalen, Kyststien, Sandøya og Kragerø), opplevelsene en ting (Sølvgruvene, Norsjø Ferieland med egen wakeboardpark, Brekkeparken med afternoon tea party, Sommerland i Bø og fugletitting på Jomfruland) og menneskene en ting!

Alle de fantastiske personene som jeg har møtt på min vei, har gjort denne turen til et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om engang.

Hotelldirektøren ved Bø Hotell, Asbjørn Botnen, som ordna og styra slik at jeg fikk en uforglemmelig 17.mai-feiring og tidenes opphold!
Via Asbjørn traff jeg blant annet en sirkusdirektør ved navn Magne, familien Stølan som jeg tilbragte mye tid med i Bø, fallskjermhopper Gunnar som ble med meg og to friluftsstudenter ved Høgskolen i Bø til Gygrestolen på 17.mai og ikke minst gutta fra russebussen Club Penguin, Team Telemark med Jossi i spissen, filmteamet fra Avia som er helt RÅ på å filme og klippe alt sammen til de vakreste filmsnutter!(Sondre og Kjetil!)

Venelifjell med Jon Ingebretsen
Venelifjell med Jon Ingebretsen

Alle disse flotte folka som frakter meg rundt fra a til å! Synne, Kjetil, hva skulle Visit Grenland og Visit Dalen gjort uten dere?? Og Jon da. Som har besteget Gaustatopppen mer enn 1250 ganger (!) og ble med meg på tur til Venelifjell! For en inspirasjon altså!

Og alle dere supre folk i Vrådal som tok med meg ut på bøljan den blå! Og vakre vakre Dalen Hotel, og en enda mer magisk middag med hotellsjefen Malin og naturfotograf i Dalen, Jostein Hellevik. Takk for tidenes kveld sammen! Det er så mange flere også. Så mange sympatiske folk jeg har møtt på min vei, som har gjort disse to ukene til noe jeg aldri kommer til å glemme, og som har gjort at jeg forelsket meg helt i fylket! Denne drømmejobben som Den Moderne Askeladden er over, og ferie venter nå i juli!

Hvor jeg skal på ferie? Telemark vel! Så kanskje vi sees?