Naturopplevelser som tar pusten fra deg

Bjørn Gudmund Larsen har opplevd å ligge ti meter unna en flokk på 3000 villrein. Nå inviterer han andre til å nyte den spektakulære naturen Rauland kan by på.

– Det var som om hele lia flyttet seg da flokken beveget seg som ett, og jeg hører ennå klovene slå mot fjell og stein den dag i dag. Å komme så tett på naturen er en fantastisk berikende opplevelse, og her i Rauland, like ved foten av Hardangervidda - Norges største nasjonalpark, har vi mye flott natur å oppleve. Hos oss kan du blant annet vandre, fiske, sykle, padle, jakte, ri eller dra på elgsafari med elggaranti, sier Bjørn Gudmund Larsen, daglig leder i Rauland Turist, som anbefaler besøkende til området å ta turen innom den internasjonalt prisbelønte interaktive utstillingen på Hardangervidda Nasjonalparksenter om naturen og villreinen som lever på Hardangervidda.

Les mer om hva Rauland kan by på

Kontakt Rauland Turist

Jeg ønsker mer informasjon om opplevelser:

Rauland

Finner friheten i flott fauna

Rauland er et ypperlig utgangspunkt for å finne stillheten og friheten man lengter etter i en travel arbeidshverdag, perfekt for familier som vil komme seg ut i god, frisk luft.

– Her har vi tusenvis av kvadratmeter med avslappende skog og mark som ikke byr på negative forstyrrelser. Vi har en rekke populære vandreturer som passer for alle, for eksempel til Falkeriset, et lavt høydedrag som har fått navnet sitt etter falkefangsten som var en viktig næring her frem til 1700-tallet. For det aktive friluftsmenneske som virkelig vil utforske fjellheimen rundt Rauland, anbefaler jeg turen «Ti toppar på topp», en fantastisk naturopplevelse med utrolig utsikt, inviterer Larsen.

Her kan du overnatte i Rauland

Mange har et bilde av Rauland som en av Norges beste vinterdestinasjoner, men jeg, og stadig flere besøkende, mener at det definitivt er verdt et besøk også på sommeren; Bjørn Gudmund Larsen, skipper M/B Fjellvåken II

Rauland

– Snille barn blir skippere

Den kanskje fremste attraksjonen i Rauland er det fire mil lange Møsvatn. Mange besøkende til Rauland listerhøgfjellscruise til Hardangervidda med MB Fjellvåken II som deres høydepunkt for besøket i Telemark.

– Helt siden 1910 har det vært guidede turer på Møsvatn. Her kommer man tett på flott natur, og det nærmeste man kommer en vestlandsfjord på Østlandet. Fjellvåken trafikkerer Møsvatn hele sommeren, og det er lange køer av turister hver eneste dag. Spesielt mange barnefamilier benytter seg av turen, og snille barn får kanskje til og med komme på besøk i styrhuset og prøve seg som skipper, smiler Larsen.

Slik kommer du deg til Rauland

Stolt kulturformidling

Rauland er også kjent for sine mange forfattere, kunstnere og musikere, og et blomstrende kulturliv.

– Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er blant de mange som formidler kulturarven vi er så stolte av. Telemarkstunet, som er kopier av lokale, tradisjonelle laftebygg har full aktivitet med konserter og andre arrangement hele sommeren, og man kan også melde seg på kurs ved Raulandsakademietfor å lære mer om tradisjonshåndverk, sier Rauland Turist-lederen.

Les om flere attraksjoner i Rauland

Rauland vandring

God tilgjengelighet trekker turister

Rauland ligger omtrent midt mellom Oslo og Bergen, og er derfor et meget passende sted for et kort, eller langt, pitstop for bilturister på kjøretur gjennom landet.

– Vi har flere flotte muligheter for overnatting, både på hotell og topp moderne hytter. Fra Rauland er det også kort vei til en rekke andre attraksjon i området, som Vemork og Gaustatoppen på Rjukan, Bø Sommarland og Telemarkskanalen. Mange har et bilde av Rauland som et av Norges beste vinterdestinasjoner, men jeg, og stadig flere besøkende, mener at det definitivt er verdt et besøk også på sommeren, inviterer Bjørn Gudmund Larsen.

Les mer om Rauland 

Natur