Bodil Nordjore er statsbudeia, matkulturvernaren og kokebokforfattaren som ser det som si livsoppgåve å gi glede og mattradisjonar frå Telemark vidare til nye generasjonar!
– Eg vaks opp i ein mjølhaug og på bakstefjøl! Eg fekk alltid lov til å prøve meg, seier Bodil som kom frå ein heim med trerettars middag kvar dag: Suppe, mykje flesk og kjøt og ein mjølkedessert. Meininga var at Bodil skulle blir jordmor, men livet tok ei dramatisk vending då broren Audun mista livet i ei snoskuterulukke då han var 22 år. Bodil flytta heim for å take vare på garden og foreldra i den djupe sorga. – Seinare blei åra på Mjonøy eit eventyr som blei avgjerande for at eg har via livet mitt til formidling av matglede! Mat er så så mykje meir enn mat – og tradisjonsmat er mykje enklare enn du trur, strålar Bodil Nordjore som meiner at me bur i eit spiskammers i Telemark!
Av: Styrk Fjærtoft
Smaksopplevelser i Telemark
Sjekk ut disse lenkene for flere tips om matopplevelser i Telemark:
- Jolegilde med Bodil Nordjore i Brekkeparken 30.11
- Jolejazzen på Nutheim Gjestgiveri ,Flatdal 30.11
- Lutefisklag på Straand Hotel, Vrådal 9.11
- Lutefiskslipp på Jacob & Gabriel 8.11
- Skalldyraften på Tollboden Restaurant, Kragerø 26.10
- Smalahovelag på Dalen Hotel 26.10
- Smaksopplevelse på Tuddal Høyfjellshotel
- Sjekk ut våre tips til tradisjonell og utradisjonell julebord i Telemark!